Drikke Blossa 17 Old

Blossa 17 Old> smaker av India

Hvert år reiser Blossa til et nytt sted for å få inspirasjon til årets gløgg. I 2017 ble koordinatene satt til28°39’24.2’’N 77°13’18.5’’E og destinasjonen er det blomstrende kryddermarkedet Khari Baoli i Old Delhi. Her, blant verdens smaker og lukter, har vi funnet inspirasjon for sesongens smaker: deilig solmoden mango, krydret spisskummen og sterk chili.

 

I gamle Delhis trange gater er det et yrende folkeliv. Midt i gamlebyen ligger Khari Baoli, Asias største kryddermarked, hvor det er handlet med krydder i over fire århundrer.

- I India finner vi mange av smakene og krydderne som allerede finnes i Blossa's gløgg, som kardemomme, ingefær og nellik. I Blossa 17 Old Delhi gir mango en tropisk frukttone som både supplerer og skiller seg ut med de tradisjonelle gløggkrydderne. Den krydrede tonen i årets gløgg forsterkes ytterligere av spisskummen og i avslutningen får man en klar varme fra chili. Dette er vår tolkning av India, sier Åsa Orsvärn, Chief Blender for Blossa.

Formen og fargen på flasken er inspirert av tradisjonell indisk tallerkenmaling, en gammel håndverkstradisjon i India, hvor du pynter lastebiler, markedsboder og bygninger med håndmalte mønstre, symboler og meldinger. Bak designen står Scandinavian Design Group, som har jobbet med Blossas årgangsgløgg siden starten av smaksreisen i 2011.