Drikke Britisk med Japansk vri

Britisk med Japansk vri> Jinzu redefinerer gin

 

 

Jinzu er en helt ny premium gin som utfordrer kategoriens normer. Den er utviklet av den unge bartenderen  Dee Davie. Jinzu er en delikat, kompleks gin som kombinerer hennes britiske røtter med hennes lidenskap for Japanske unike plantelivet. Ginens snev av sake gir en fløyelsmyk finish, og er en uventet vri i klassiske cocktails og moderne drinker. Dette er en gin for dem som søker å utforske en verdenen av premium gin.

 

 

Dee Davies vokste opp i Somerset i sørvest England. Allerede tidlig i tenårene ble hun fasinert av den Japanske kulturen, noe som virkelig gav sitt utspring etter en familieferie til Japan da hun var 16 år.

Som bartender i Bristol fikk Dee en lidenskap for gin, og hun eksperimenterte mye med ulike brands og smakskombinasjoner. I 2013 deltok Dee i ”Show Your Spirit”, en konkurranse som inviterer bartendere til å foreslå deres ”dream spirit”, der vinnerforslaget blir produsert.

Det var slik Jinzu ble født. Dees ønske var å jobbe med en typisk britisk gin som base, og ønsket å kombinere dette med sin lidenskap for Japan.

Dee ble inspirert av de ikoniske japanske smakene som kirsebærblomster og Yuzy sitrusfrukter. Jinzu er en blanding av britisk gin og smaken av Japan og bygger på 250 års erfaring og ekspertise med destillering av britisk gin. Prosessen begynner med en høy kvalitet nøytralkornet sprit på kobberfat hvor einebær, koriander og kvanner blir tilsatt underveis. Videre i prosessen blir smakene av Yuzu sitrusfrukter og japanske kirsebærsblomster tilsatt. Prosessen avsluttes ved å blande inn premium destillert Junmai sake for å gi den distinkte sake-finishen.le 

 Blant hundrevis av internasjonale bidrag til ”Show Your Spirit”, ble Dee valgt som en av finalistene, og etter en intens finalerunde, ble hun kåret til vinneren.

‑ Jeg ønsket å lage en gin som fanger mine to lidenskaper, britisk gin og Japan. Det er viktig for min kreasjon å ha et hint av einebær, og jeg føler at kirsebærblomster er selve symbolet for Japan.

Jeg er utrolig glad for å få lansere min egen gin, og det har vært et surrealistisk og overveldende år der jeg har fått følge min prosess hele veien.

Jeg kan virkelig ikke tro at den nå er blitt en realitet, sier Dee. 

Navnet har den fått etter den japanske elven Jinzu hvor det langs elvebredden vokser 1000 kirsebærtrær. Jinzu leveres i en vakker enkel flaske dekorert med en blomstrende kirsebærgren; en luftig gjengivelse av Jinzu elven. 

 Jinzu er et nytt tilskudd for gin og coctailentusiaster som ønsker en nyskapende vri på sin gin. Den er nå tilgjengelig hos utvalgte barer og forhandlere.

 

 Slik lages Jinzu

Einebær og korianderfrø blir lagt i en nøytral kornet sprit av høy kvalitet. Deretter blir de japanske plantene tilsatt.  

Drikken er destillert i små mengder på en liten kobbertank. Ginen kommer ferdig destillert fra kobberfatet med en styrke på ca. 82% før den blandes med avmineralisert til den når 41.3% ved tapping.  

Når ginen er destillert blir den blandet med Junmai sake for å få dem runde og myke finishen.

Junmai er regnet for å være sakens versjon av single malt. Risen er polert ned til 70 % av opprinnelig størrelse, noe som fjerner de ytre lagene for å sikre bevaring av riskornenes viktigste smak.  

Jinzu er klassifisert som en gin og ikke en hybridsprit. Junmai sake er destillert til 60% for å forbedre den kremede smaken av risen. Den vannes deretter ut til flaskepunkt og tilsettes til ginen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev