Drikke Deux Roches Pouilly Fuissé Vieilles Vignes

Deux Roches Pouilly Fuissé Vieilles Vignes> Prøv den til lutefisken...

Deux Roches Pouilly Fuissé Vieilles Vignes fra Frankrike, Burgund er verdt å prøve til julens fisk og skalldyr, og ikke minst til lutefisken. 

 

 

Jean-Luc Terrier og Christian Collovray kommer fra Davayé, en liten by i området Maconnais. I 1986 grunnla de sammen med sine koner  Domaine des Deux Roches. Navnevalget «Deux Roches», som betyr to klipper, falt seg naturlig som følge av den flotte utsikten vingården har til de to historiske og vernede klippene, Solutré og Vergisson.

På Domaine des Deux Roches lager de vin kun basert på chardonnay fra områdene Macon, Pouilly-Fuissé, og Saint-Veran. Jordsmonnene i disse områdene er en blan-ding av skifer, kalkstein og granitt, og deres vinstokker er mellom 40 og 90 år gamle.

Jean-Luc og Christian liker å få frem druepreget og den unike jordsmonnet i sine viner. De gjærerog lagrer vinene på eikefat kun for å gi vinene et mykere og fyldigere preg. Domaine des Deux Roches er netopp kjent for å lage hvitviner rik på smak.

I 1994 ble Domaine Des Deux Roches utnevnt til "Vinegrower of the Year " i Gault-Millau guiden.

AOC Pouilly-Fuissé er det mest prestisjefylte i Mâconnais regionen.Vinstokkene er mellom 60 og 90 år gamle, vinmarkene er sør-øst vendt og har en ideell beliggenhet ved klippen Vergisson og ved landsbyene Pouilly, Solutré og Fuissé landsbyer. Disse valgene av gamle små vinmarker gjør at vi kan få vin med fine aromaer og med en rund og strukturert smak.

Vinstokkene er mellom 60 og 90 år gamle, vinmarkene er sør-øst vendt og har en ideell beliggenhet ved fjellet Vergisson og ved Pouilly, Solutré og Fuissé landsbyer. Mye eleganse i denne vinen. Duften uttrykker en mineralisk kompleksitet og god fruktighet. Smaken er balansert, strukturert og med intens ettersmak.

En vin som passer godt til skalldyr og fisk men prøv den også til lutefisken.

Pris kr 265

Lutefisk med klippfiskespuma, mandelpotetchips og hvite trøfler