Drikke Dom Pérignon Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition

Dom Pérignon Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition> Kun 248 flasker er tilgjengelig ...

Det er store forventninger knyttet til slipp av årgangschampagne fra Dom Pérignon, et av de mest prestisjefylte champagnehusene. Den 6. desember 2018 slippes 2008 Vintage Legacy Edition i et begrenset antall på 248 flasker.

Navnet Dom Pérignon Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition symboliserer en avslutning i et kapittel av champagnehusets historie. 2008 årgangen er kjellermester Richard Geoffroy sin siste vintage, og er skapt sammen med Vincent Chaperon som overtar stillingen som ny kjellermester hos Dom Pérignon fra 1. januar 2019.

Richard Geoffroy avrunder sitt liv med champagnekunsten på en hederlig måte. 2008 var et spesielt vinår, og Dom Pérignon Vintage 2008 er en eksepsjonell champagne.

Året 2008 ga rikelig med solskinn men også perioder med mye overskyet vær. Våren og sommeren var kjølig, men heldigvis brakte september måned både sol og varme. Det reddet 2008 årgangen. Innhøstingen startet 15. september og forholdene var perfekte. Med sol, blå himmel og nord-nordøstlige vinder som er ideelt. Druehøsten ble forlenget for å dra fordel av de positive klimatiske forholdene. Druene ble mer modne enn noen hadde turt å håpe på, og hadde en fabelaktig balanse. Vinrankene var i topp form og ga det beste naturen kan by på.

 

Duft

Det første aromabildet viser en kompleks, klar duft med preg av hvite blomster, sitrus og steinfrukt. Deretter følger noter av frisk mynte og anisfrø. Som avslutning åpenbares kryddertoner og lett fatpreg.

 

Smak

Smaken harmonerer duften med slank, ren og kompleks stil. Kall det gjerne en minimalistisk champagnesmak med tilstrekkelig fylde. Fruktigheten er klar og fremtredende. Årgangens typiske syrlige touch er velbalansert. Smaken er vedvarende, med delikat fatpreg. Champagnen er fortsatt under utvikling og kan lagres.

 

 

Matmatch

Dom Pérignon Vintage 2008 står utmerket til asiatisk mat som sushi og sashimi, samt fisk og skalldyr – helst uten tilbehør med sødme. Den gode syrligheten og mineraliteten gjør Vintage 2008 også til en eksklusiv aperitiff.  Hver gang du ønsker et ekstra godt glass champagne med gode venner og familie, kommer Vintage 2008 til sin rett.

Kun 248 flasker av Dom Pérignon Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition blir tilgjengelig på utvalgte Vinmonopol fra den 6. desember 2018, mens den ordinære Dom Pérignon Vintage 2008 slippes i februar av 2019.

Dom Pérignon 2008 Vintage Chef de Cave Legacy Edition kr 1.349,90 på utvalgte vinmonopol.