Drikke Gaggenau Sommelier Awards 2018.

Gaggenau Sommelier Awards 2018.> Dynamisk fransk sommelier seier i Gaggenau Sommelier Awards 2018

Gaggenau, luksusmerket for husholdningsapparater av profesjonell kaliber, er stolt over å kunngjøre at Mikaël Grou fra Frankrike vant den tredje internasjonale Gaggenau Sommelier Awards som arrangeres annethvert år.

Mikaël kjempet om seieren mot fem andre unge og fremadstormende vinkelnere som hadde kvalifisert seg for finalen etter en seks måneders verdensomspennende konkurranse. Finalistene fra Frankrike, region, Kina, Sveits, Storbritannia, Sverige og Sør-Afrika dro til Beijing for å kjempe om den prestisjetunge internasjonale tittelen.

 

Emma Ziemann fra Sverige tok andreplass. I finalen konkurrerte vinkelnerne mot hverandre og satte sine kunnskaper, evner, ferdigheter og finesser på prøve. På kvelden var det gallamiddag på Red Brick Art Museum, hvor den taiwanske Michelin-stjernekokken Chiang sto for menyen der mer enn 150 bransje-influencere fra hele verden deltok.

 

Jury-panelet overvåket og vurderte sommelierenes prestasjoner  i en rekke intensive operasjoner, inkludert en vinsmaking, en mat - og  vinmatch, identifisere feil i en vinliste og å plassere vinen i riktig temperatur i den nylig lanserte Gaggenau Vario vinklimatskap serie 400.

 

Jury-panelet bestod av Anne Marie Foidl (leder av den østerrikske Sommelier Association), Sarah Abbott (Master of Wine), Yang Lu (Kinas første og eneste Master Sommelier og Corporate Director of Wine på Shangri-La Hotels and Resorts) og Sven Schnee (Head of Global Brand Gaggenau).

Alle var enige om at årets konkurrentdeltakere hadde det høyeste nivået noen gang i konkurransens historie.

Sven Schnee (Global Head of Gaggenau):

 

"Da vi begynte med Gaggenau Sommelier Awards ville vi skape en plattform for vinkulturen og gi de lovende stjernene muligheten til å vise frem sine talenter. Hvert år når vi har organisert konkurransen, har Gaggenau både mottatt og delt  en mengde kunnskap og forståelse for den kulinariske kulturen. Ikke bare når det gjelder vin, men også en sensorisk reise i mat - og vinkulturen.  Denne kunnskapen har utviklet seg over tid og Gaggenau har forsterket sin rolle som bidragsyter til det fremtidige landskapet innen mat- og vinkulturen.

 

Emma Ziemann fra Sverige kom andre til den ettertraktede prisen, og Davide Dellago fra Sveits tok tredje plass. Vinnerne og finalistene i Gaggenau Sommelier Awards 2018 får premier opprettet av den ledende kinesiske designeren Jamy Yang. Vinneren vil også delta på et spesielt sommelierkurs og mastergrad i et av Europas ledende vinbedrifter, og bli kalt Global Brand Ambassador for Gaggenau. Gaggenau forlater finalen av Sommelier Awards-finalen til Beijing som en hyllest til byens over 3000 år  gamle kulturarv og Kinas raske utvikling som etablert vinprodusent. Selskapets aktiviteter i regionen har vokst eksponentielt de siste årene.  Siden 2008 har Gaggenau åpnet fire flaggskipshaller i Beijing, Chengdu, Guangzhou og Shanghai. Kommende banebrytende prosjekt omfatter flere førsteklasses leilighetskomplekser og boligområder: One Park, Yunjin Oriental, Star River, Huangpu Bay i samarbeid med Fulai, East Oriental Star River og Greentown. Disse prosjektene har over 2000 luksusleiligheter utstyrt med Gaggenau-apparater.