FOTO Stian Broch - tekst Audun Aagre
Appetitt 3/2018- Bartender Anne Maurseth
Anne Maurseth på Andre til høyre bruker noen timer hver dag for å holde seg oppdatert og utvikle nye drinker. For APPETITT serverer hun tre drinker. Først en Margarita-variant med blå erteblomst, tilsatt litt likør, lime og jalapeño-sirup. Deretter en rød akevittcocktail med hibiskus, fermentert banan, en italiensk amaro-likør og sitron. Til slutt en hvit cocktail på champagnesirup, Bourbon og Havanero bitter.
– På Andre til høyre skal det være mye humor, prøving og feiling. Utgangspunktet er å utfordre oss selv, med nye smaksvarianter, kombinasjoner og råvarer. Jeg liker å tro at smakssansen er tilstede, og at vi klarer å lage cocktails som holder et høyt nivå, og som gjestene liker.
Hele artikkelen kan du lese i høstutgaven av APPETITT. Vi publiserer tre coctails fra denne som passer perfekt til nyttårsfeiringen.
«The Fruity Viking»
4 cl hibiskus infusert Lysholm Linie No.52 taffel akevitt
1 cl Varnelli Punch Fantasia
1 cl bananlikør
1,5 cl fermentert banan
1,5 cl grillet ananassirup
1,5 cl ferskpresset limejuice
Ha alle ingredienser over i en shaker. Shake hardt til du hører isen knuse. Det tar ca. 15 sekunder, eller et rimlag dannes utenpå shakeren.
Bruk en hawthornsil til å helle over i en longdrink glass. Bruk isen fra shakeren og topp til slutt med litt soda. Blader fra ananasen er flott garnish!
«Disco-Leif»
2 cl Rinomato Classico
2 cl Rinomato Americano
2 cl ferskpresset sitronjuice
2 cl pasjonsfruktsirup
Ha alle ingredienser i en shaker. Shake hardt til du hører isen knuses, eller til et rimlag dannes utenpå shakeren. Bruk bare en hawthornsil til å helle væsken over i et rocksglass. Bruk deretter isen fra shakeren til å fylle opp glasset. En pasjonsfrukt delt i to blir perfekt garnish.
«Violet – she’s turning violet!»
4 cl med blå erteblomst-infusert tequila
1 cl med fiollikør
3 cl ferskpresset limejuice
2 cl jalapeñosirup
Kanten av glasset er dyppet i en miks av fiolsukker, salt, pepper og citric acid. Ha alle ingredienser i en shaker. Shake hardt til du hører isen knuse, eller et rimlag dannes utenpå shakeren. Bruk en hawthornsil og en liten tesil til å helle over i et avkjølt glass. Gjerne garnish med en fiol.