Drikke En sterk utfordrer

En sterk utfordrer> Lyst på noe annet enn vin til grillmaten i sommer?

 

 

Det finnes ingen offisiell definisjon på hva en qudarupel er – bortsett fra at den skal være sterkere enn en tripel... Det belgiske bryggeriet De Halve Maans variant Straffe Hendrik Quadrupel er med andre ord et kraftig og humlepreget øl som er brygget med en blanding av ulike typer malt av høyeste kvalitet, og det gir et smaksrikt øl med stor kompleksitet.

 

 

Brouwerij De Halve Maan fikk sitt nåværende navn først på slutten av 1990-tallet, men har en over 450 år lang historie. Det var imidlertid da Henri Maes IV overtok bryggeriet i 1950 at det for alvor ble fart på sakene, og på slutten av 1980-tallet sørget datteren Véronique for å restaurere bryggeriet og gjøre om deler av det til cafeer og restauranter. De siste tolv årene er det Véroniques sønn Xavier Vanneste som har drevet De Halve Maan, som i dag er det eneste som fortsatt har sine produksjonsfasiliteter inne i gamlebyen i Brügge.

 

Varemerket Straffe Hendrik ble til i 1981, da borgermesteren i Brügge ba Henri og Véronique Maes om å brygge et nytt sterkt overgjæret øl til avdukingen av en ny statue av Sankt Arnold, bryggernes skytshelgen. Ølet ble imidlertid så populært at det snart ble en fast del av sortimentet, og i 2010 lanserte bryggeriet en quadrupel under samme merkenavn (den originale Straffe Hendrik er en tripel).

 

 

 

De Halve Maan Straffe Hendrik Quadrupel

Varenummer: 3511802

Basisutvalget

Pris kr 59,90 

Ølet har en sval og sødmefull duft av gyllent malt, ristet korn og svisker med innslag av knekk og kaffe. Et mørkt, intenst og nyansert øl med en rund, delikat og kremete munnfølelse, et lett, høyt og vedvarende skum og en fyldig og elegant smak av malt, mørk frukt, anis, koriander, karamell og ristede kastanjenøtter med et hint av lakris som avrundes i en svært lang og fruktig ettersmak med en fin bitterhet og toner av sirup og tørket frukt. Ølet refermenterer på flaske, og er dermed et levende brygg som utvikler seg med lagring og gjerne kan ligge i minst tre år. Serveringstemperatur: 8 grader