Drikke Friskt i romjulen og til nyttår!

Friskt i romjulen og til nyttår!> bra viner for pengene..

Jean-Georges er Lorentz-familiens vinmaker i sjette generasjon og eier av vinhuset Gustave Lorentz. Vinhuset som ble etablert i 1836 eier i dag 33 hektar vinmarker i Bergheim i Alsace, hvorav 13,5 hektar er klassifisert som Grand Cru Altenberg og 1,5 hektar som Grand Cru Kanzlerberg. Gustave Lorentz er anerkjent for sine crémant- og hvitviner verden over og for sitt sterke fokus på å bevare råvarene og miljøet vinen dyrkes i. I 2009 bestemte produsenten seg for å gå over til økologisk produksjon i sine egeneide vinmarker, og fra og med 2012-årgangen har vinene godkjennelse og sertifikat fra ECOCERT. I dag produserer de økologisk Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris og Gewürztraminer.

 

 Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

"Crémant" betyr direkte oversatt "kremet", og refererte opprinnelig til musserende viner laget med mindre trykk, noe som gjør boblene bløtere og munnfølelsen mer kremete. Crémant gir ofte en fantastisk vin for pengene for de som ønsker en stil lik den fra Champagne.

Gustave Lorentz  Crémant Brut er fremstilt ved bruk av méthode traditionnelle, og er preget av lange tradisjoner og godt, gammelt håndverk. Den oppstår gjennom en blanding av tre druetyper - Chardonnay gir friskhet og fruktighet, Pinot Noir gir lengde og smak av mørke bær, og Pinot Blanc gir eleganse.
Den har aromaer av eple, sitrus og et hint kjeks og gjærbakst. Forfriskende syrlighet og mineralske toner, med god balanse og ren avslutning. Velegnet som aperitiff og til sjømat, lyst kjøtt og halvfaste oster. Kr 169,50

 

 

 

Champagne Marcel Pierre Brut 

Vingården som produserer Champagne Marcel Pierre Brut er  grunnlagt av familien Rapeneau siden 1900. Denne vinen er lys farge med en gyllen tone. Aroma av frukt  som mango og roser. En tørr champagne, med middels fylde og god frukt med hint av epler, sitrus og noe toast. En ung, og frisk champagne som passer ypperlig som aperitiff og til sjømat. Kr 245,-.