Drikke Rimelig...

Rimelig...> og som passer til mye

 

Tommasi Valpolicella 2016

Vinen dufter av kirsebær og noe krydder, med en anelse jord, lær og fjøs, fruktig og frisk med bløte tanniner. Vinen passertil pizza, pasta, kylling og sopp. Denne går fint også alene. Vinen er laget på de tradisjonelle italienske druene i Valpolicella; Rondinella, Corvina og Molinara.

En rimelig rødvin fra populære vinprodusenten Tommasi som har forsynt nordmenn med dyrere rødviner som Amarone og Ripasso i en årrekke. Vinrankene vokser i DOC området i Valpolicella. Tradisjonell vinifikasjon med 7 dagers gjæring i ståltank, etterfulgt av 4 måneder lagring på ståltanker og 2 måneder på  65 hl Slavonske eikfat.

En godt balansert vin med bløte tanniner og fruktig preg, med moderat sødme fra kirsebær og lett preg av urter. Passer til italiensk mat, som pasta og pizza, grønnsaker (vegetar retter), lyst kjøtt og ost.

 Et lite tips: Det er ikke bare vin på flaske som kan ha nytte av litt lufting. Hell gjerne denne Valpolicellaen over på en karaffel før servering. Det vil den like. 

 Kr 354,-.

  

 

Cruzado Garnacha 2017

Garnacha-druen har sin opprinnelse i Aragón i Spania, hvor den sannsynligvis ble spredt i Middelhavsområdet fra det 11. århundre. Produsenten av Cruzado Garnacha holder til i Campo de Borja i Aragón, og vinmarkene ligger i foten av Sierra de Moncayo-fjellene ved elven Ebro. Her er det kalde vintre og varme somre, som gir perfekte forhold for vinplantene. Vinmarkene ligger på 600 meter over havet, og vinplantene er i snitt 50-80 år gamle, som sørger for konsentrerte druer i perfekt balanse. 

Druene kommer fra gamle vinstokker på 50-80 år, som gir konsentrasjon og balanse. Druene høstes for hånd og fermenteres kun med naturlig gjær. Vinen lagres på ståltank for å fremme de elegante aromaene til Garnacha-druen. Dyp, mørkerød farge og aromatisk nese av mørke bær, krydder, lakris og et hint urter.

I munnen er vinen fyldig, med masse skogsbær og røde bær, og med en frisk syre. Tanninene er modne og gir god struktur og en fin stofflighet. Dette er en kraftig, fyldig vin med masse konsentrasjon og lang lengde. Denne vinen er en god allrounder som passer godt til biff, storfe, grillmat lyst kjøtt, pasta og pizza. 

 Pris kr 399,-.