Drikke Gode helgeviner...

Gode helgeviner...> to allroundere - en på flaske og en på boks

Corte Giara Valpolicella Ripasso La Groletta vil i løpet av uke 11 leveres til Vinmonopolets butikker i en ny og frisk 2016-årgang - én av de beste på mange år, samt med ny etikett. Den er tilgjengelig i Vinmonopolets basisutvalg, kategori 3, til 164,90 (varenr. 2000601).

 

2016 er én av de beste årgangene i Valpolicella på mange år! Selv om våren ga mer regn enn normalt, kom finværet i midten av juni og fortsatte utover sensommeren. Temperaturen oversteg aldri 35 °C og druene nådde en perfekt modenhet frem mot innhøstingen. Dette har resultert i en årgang som kjennetegnes med perfekt balanse og eleganse.

Corte Giara eies av Allegrini, som er blant de mest kvalitetsbevisste vinprodusentene i Veneto. Det er kombinasjonen av tradisjon og innovasjon som har gjort Allegrini til en ledestjerne innen italiensk vin.

Corte Giara-serien ble opprettet for å tilfredsstille etterspørselen etter en mer lettdrikkelig vinstil; viner som er friske, aromatiske og behagelige, og som i tillegg er prisgunstige.

I 1989 begynte Allegrini å inngå langsiktige leiekontrakter med druebønder i nærheten av Gardasjøen og andre egnede steder i Veneto-området. Disse vingårdene er perfekt egnet til å produsere de klassiske vinene fra området, fra Valpolicella, Ripasso og Amarone til Soave og Bardolino, i tillegg til endrueviner som Pinot Grigio, Chardonnay og Merlot. De lager også en utmerket Prosecco.

Allegrini mottok utmerkelsen «Winery of the Year 2016» av Gambero Rosso.

Denne vinen har dyp rubinrød farge, med delikat aroma preget av kirsebær og kryddermed innslag av moden frukt. Dette er en rik, harmonisk og velbalansert vin med flott struktur, frisk syre og god lengde. Den passer til kalkun, rødt kjøtt, grillet kjøtt, lam og vellagrede oster.

Pris Kr 164,90

 

 

La Familia Piemonte Barbera 2016

 

Denne barberaen har en mørk rubinrød farge med lilla toner i randen. Den er kjølig, frisk og uttrykksfull med  fruktighet av røde bær og en tørr med balansert syrlighet og middels fylde. Vinen har en god og behagelig finish.

Dette er en ren, god, anvendelig vin- en hverdags-Barbera. Den er håndplukket, 90hl/ha utbytte, vinifisert i ståltanker og  3 mnd. på eikefat. Passer utmerket til storfe, svin, hvitt kjøtt, pasta, grillmat og ost.

BIB Pris kr 403, 50