Drikke Høstens røde

Høstens røde> varmende gryter, fersk lam og kraftige røde viner

Dete er tiden på året da det blir mørkere og kjøligere. Det er fyr på peisen og pledd i sofaen. Det er tid for ferskt lam, vilt, varmende gryterog ikke minst kraftige rødviner. Her er noen gode tips. 

Taurasi er en av Italias kraftkarer. Den kommer fra Campania og er laget på den lokale druen aglianico. Den refereres ofte til som barolo fra Sør-Italia, og har mange likheter med den mer kjente vinen fra nord.

Taurasi er full av syre og tanniner, duften kan minne om barolo med roser, tjære og tobakk, men med mer moden frukt. På grunn av den stramme strukturen krever taurasi lagring, og riserva-utgaven kan ikke slippes før etter fire år hvorav ett år på fat.

Mastroberardino Radici Taurasi Riserva er nå i 2007-årgang og er pent utviklet. Massive tanniner, men de er avrundet og ikke aggressive. Mørk frukt blandet med sviske og tobakk på smak, en frisk syre løfter frukten og demper tanninene. Strålende vin som utvikler seg i glasset og blir mer og mer kompleks utover kvelden.

 

Mastroberardino Radici Taurasi Riserva 2007

Varenr. 1053001
Kr 309,90

Palmer Group 

 

I Swartland i Sør-Afrika bruker de ofte Rhône-druene, og det finnes både rene syrah-varianter og blandinger. Abbotsdale har shiraz, mourvedre og cinsault i druemixen og har mange fel- lestrekk med en god Côtes du Rhône med saftig, god frukt. Plomme, kirsebær og smørtoner på duft. Fin fylde med bløte, runde tanniner. Boysenbær, skogsbær og noe fat på smak. Lang, god og leskende ettersmak med frukt hele veien. Godt kjøp.

Bryan MacRobert Abbotsdale Swartland 2013
Varenr. 2709801 I Basis (kat. 5)
Kr 171,50

Eurowine 

 

 Nord-Rhône med sine kraf- tige syrah-viner med smak av pepper og bjørnebær anbefales ofte til vilt, men ogsåisørerdetverdtåta en kikk. Her lages det blan- dingsviner av syrah, grenache og mourvedre. Guigal er et stort familieforetak som har sitt hovedsete i Nord-Rhône, men kjøper også inn druer fra hele Rhônedalen, blant annet Gigondas som denne vinen kommer fra. Viner fra Gigondas har mange fellestrekk med Châteauneuf-du-Pape, men er gjerne mer rustikke og ikke så kraftige. Guigal Gigondas er grenache-dominert med aroma av rød frukt, lakris, lær og fransk urtekvast "bouqet garni" . Pent fyldig, god konsentrasjon av frukten, smak av tørket frukt, fiken og fat. Middels på tannin. Alkoholen på 14,5 varmer i ettersmak. Allsidig vin, men vil gå spesielt godt til lammestek og gryteretter.

 

Guigal Gigondas 2012

Varenr. 3203301 i Basis (kat. 5)

Kr 255,-

Moestue Grape Selections 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev