Drikke Ikke gå i gløggfella

Ikke gå i gløggfella> Ingenting er som en kopp varmende gløgg

  

 

Ingenting er som en kopp varmende gløgg med kroppen inntullet i et deilig mykt teppe foran peisen når kulda setter inn og du sårt trenger et lite avbrekk fra den hektiske førjulsstria. Og hvis du passer på å ikke gå i gløggfella (aka billig rødvin med gløggmiks) og heller velger en ferdiglaget variant bestående av ekte og ordentlige råvarer, ligger alt til rette for at pulsen kan senke seg.

Gløggen er laget i samarbeid med den svenske gården Snälleröd i Skåne, og alle ingrediensene er 100 prosent økologiske. Basen er en økologisk montepulciano av høy kvalitet, og det gir gløggen en flott fruktkarakter – som deretter er piffet opp med hetvinen marsala, krydret med blant annet nellik og kardemomme, og søtet med akasiehonning i stedet for sukker. Hellstrøm har satt sitt eget preg på gløggen ved å tilsette appelsin og ingefær i krydderblandingen, og det gjør den friskere, mer balansert og litt mer sitruspreget enn andre gløgger.

Den stilige sorte flasken har vunnet flere designpriser, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Designerne har droppet det glorete juledesignet og heller dekorert flasken med gullsymboler som representerer planteversjoner av de ulike krydderne, slik man kan se for seg at de flyter rundt i den mørke væsken. Til og med akasiehonningen er representert med bier og bikuber!

 

Krydder i gulldrakt

Gløggen er nydelig følge til juletapas med baconsvisker, rugbrød med sild og pepperkaker med blåmuggost, samt til småkaker og juledesserter. Prøv den også til sjokoladefondant, en saftig krydderkake og snacks som nøtter og saltstenger – eller som velkomstdrink på julefesten.

Du kan servere gløggen både avkjølt og varm, men om du går for sistnevnte alternativ er det viktig å vite at den bare skal trekke under oppvarmingen. Temperaturen må altså ikke overstige 62 grader – ellers forsvinner en del av gløggens aromaer og karakter. Med andre ord – sett kokeplaten på lav varme og ta deg god tid. Tilsett gjerne litt  rosiner og hakkede skoldede mandler om du har lyst – men det er ikke noe must.

 

 

Hellstrøm gløgg

Varenummer: 1897701
Bestillingsutvalget
Pris: 159 kroner

Gløggen har en forførende og kompleks duft av kardemomme, nellik, sorte kirsebær, frisk appelsinzest, honning og ingefær, og en myk og fyldig munnfølelse med balansert sødme, flott friskhet og en saftig smak av søte solbær, julekrydder og sitrus som munner ut i en lang og pepperkakepreget avslutning.
 

Gløggsnacks

 

 

Det passer godt med pepperkaker til gløgg og her er en oppskrift med masse krydder. De passer godt med stilton, kraftkar eller annn blåskimmelost til.

 

pepperkaker

1 dl sukker

1 dl sirup

150 g smør

1 ts kardemomme

2 ts nellik

2 ts kanel

ca. 1 ts ingefær

6 dl hvetemel

½ ts bakepulver

 

Ha sukker, sirup, smør og krydder i en kjele. Varm opp under omrøring til alt er smeltet. Avkjøl før du blander inn hvetemel og bakepulver. Elt deigen godt sammen, pakk den inn i plastfolie og la den stå kaldt natten over. Kjevl ut til hus, hjerter eller stjerner i forskjellige størrelser og legg dem på et stekebrett. Stek pepperkakene i stekeovnen på 180 grader i ca. 10-12 minutter. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev