Drikke knallgrønn umami

knallgrønn umami> japansk matcha-tepulver til mangt

Matcha er japansk, grønn te malt til et fint, knallgrønt pulver. Det var munkene som brukte denne teen innen zenbuddismen. Den er blitt brukt i over 800 år. I dag serveres teen gjerne i te-sermonier kalt cha-no-yu og inngår som en del av oppdragelsen i Japan.

 

 

I motsetning til vanlig grønn te, skal den ikke trekke i vann, men røres ut med en spesiell visp. Resultatet er en knallgrønn drikk med så høyt innhold av alle teens gode egenskaper.

 

Matcha-te har mindre koffein enn grønn te, men desto mer av stoffet L-theanine, som har en avslappende effekt og tilfører teen umami “den femte smaken”.

Matcha-te smaker vegetalsk og astringerende, men har også sødme i bunnen, og smaksnyanser nesten like som de er i vin og sjokolade. Den smaker bedre enn hvetegressjuice, men er minst like sunn. Matcha- te serveres i små keramikkopper og drikkes raskt ellers synker pulveret til bunns. Det har poppet opp med matcha-cafeer de siste årene fra øst til vest og denne teen er blitt veldig populær.

Prøv med matcha-pulver i mat, desserter, iskrem og godteri. Det funker veldig bra. Hva med en matcha latte; Bland matcha-pulver med varm, steamet melk eller mandel-/soyamelk, og sukker etter smak. En spennende vri på kaffeklassikeren.

 

 Matcha pulver fra Solbær & Hansen

Høykvalitets matcha-pulver laget av grønn te fra blader på Tencha-treet. En måned før innhøsting dekkes trærne til med netting for å beskytte tebladene fra sollys. Deretter håndplukkes teen før den varsomt pulveriseres til fint pulver ved hjelp av granittmøller. Teen er svært aromatisk med kraftig, gressaktig smak og mye struktur i munnen. Fordi puvleret blandes i vannet uten filter får du deg en høy konsentrasjon av næringsinnholdet i teen. Kommer i bokser på 40 gram.

http://shop.sh.no/produkt/te/japan-matcha-kologisk-40-g-metallboks-662