Kaffe i Kenya I Mount Kenyas skråninger vokser kaffetrærne i rik, rød, vulkansk jord, ofte uten skyggetær. Engelske koloniherrer tok initiativ til å dyrke kaffe i Kenya, men kaffekulturen fikk først fotfeste i landet sent på 1900-tallet. Kaffen dyrkes av småbønder som leverer kaffebærene til en felles vaskestasjon i nærområdet, der bønnene våtforedles. Flere hundre kaffebønder kan være tilknyttet en vaskestasjon. Bønnene håndsorteres etter størrelse. Særlig to bønnetyper har bidratt til å gi kenyansk kaffe sitt gode rykte: SL 28 og SL 34. Batian, en ny bønnetype som er resistent mot bladrust, blir også brukt. Det blir også Ruiru, som er resistent mot CBD.
Sommerkaffe fra Kenya - saftig og bærfrisk
Dette er en klassisk kenyansk kaffe med saftige og bærfriske smaker. Den er dyrket i rødt vulkansk jordsmonn i Othaya i Nyeri og foredlet på den veldrevne vaskestasjonen Gatugi. Duft av røde bær. Smak av rips og solbær.
For nærmere informasjon:
http://shop.sh.no/produkt/kaffe/sommerkaffe-gatugi-kenya-168