Drikke Magnum til jul

Magnum til jul> Her er fire supre tips på magnumflasker til en hyggelig pris.

Magnumflasker (1,5 liter) er morsomt å plukke fram i middagsselskap eller gi bort som gave. Her er fire supre tips på magnumflasker til en hyggelig pris.

Magnumflaske i trekasse er en ideell gaveidé til en vinelsker og denne Riojavinen som kom som nyhet i BU i november er midt i blinken. Ofte kjøper Rioja-produsenter inn druer, men Conde Valdemar bruker kun druer fra egne vinmarker. Druemiksen her hovedsakelig tempranillo krydret med 15 prosent graciano og garnacha. Vinen er lagret 26 måneder på amerikanske og franske eikefat og tappet på flaske i 2013. Fyldig og pent avrundet vin med smak av solmodne jordbær og mørke bær. Tydelig fatpreg av vanilje og krydder, men ikke overdøvende. Fast og tørr avslutning. Til lammelår, langtidskokte gryteretter og smakfulle retter med svinekjøtt.

 

Conde Valdemar Reserva 2009  Varenr. 7912605 i Bestillingsutvalget - Pris: kr. 349,90

 

 

 

Fattoria Selvapiana holder til i kommunen Rufina i Chianti, Toscana. Chiantier fra Rufina har ofte preg av røde, sursøte bær  og en elegant, litt slank stil. Selvapiana regnes som en av de beste produsentene i dette området. Deres Chianti Rufina 2014 har delikat rubinrød farge og innbydende duft av røde bær med et streif av trevirke. Friske, saftige villbringebær og modne kirsebær på smak, fin syrlighet, lang avslutning med et lite bitt av kirsebærstein helt til slutt. Masse god frukt kombinert med leskende syrlighet, middels faste tanniner og strøk av fat.  Anvendelig vin til retter av svin og kalv. Perfekt til kalkun med smaksrikt tilbehør.

Selvapiana Chianti Rufina 2014 Varenr. 891505 i Bestillingsutvalget - Pris: kr. 374,90

 

 

 

Bodegas y Cavas de Weinert ble startet i 1975 og ligger i Argentinas Mendozadistrikt. Vinmaker er Hubert Weber. Han er opprinnelig fra Sveits, men har siden 1996 vært vinmaker hos Weinert. Weber har gjennom disse årene utviklet vinene mot en fruktigere og moderne stil. Filsofien er enkel: Weinert skal produsere viner av høy kvalitet. Det gjør de også. Vinene er alle solide og vellagede, noen litt mer rustikke enn andre. Malbec i 2006-årgang på magnumflaske er en ordentlig godbit. Pent utviklet vin med mørk frukt, plomme og lakris, en litt rustikk stil med hint av lær og hasselnøtter i ettersmak. God lengde og faste tanniner. Moden vin til litt over 400 kroner for en magnumflaske er et kupp. Flott til elg og grillet storfekjøtt.

Weinert Malbec 2006 Varenr.  9494305 i Bestillingsutvalget – Pris: kr. 435,-

 

 

 

 

 

Reichsrat von Buhl i Pfalz, Tyskland hentet for noen år siden inn kjellermester Mathieu Kauffmann fra champagnehuset Bollinger. Kauffmann klaget da på at de rimeligste Von Buhl-vinene hadde for mye sødme. Han ønsker at vinene skal være så tørre som mulig for å vise de ulike vinmarkenes forskjeller tydeligere og har i de siste årgangene laget knusktørre, stramme rieslinger av høy kvalitet. Von Buhl Riesling Trocken i den eksepsjonelle 2015-årgangen er en raspende tørr, slank og syrefrisk vin med smak av fersken, modne, grønne epler og streif av mineraler. Lang ettersmak med tydelig sitrontwist i avslutningen. Elegant vin til både laks og juleribbe.

Reichsrat Von Buhl Riesling Trocken 2015 Varenr. 3974505 i Bestillingsutvalget - Pris: kr. 299,90