Navnet antyder at dette er en russisk oppfinnelse, men den friske cocktailklassikeren «Moscow Mule» har ikke noe med Moskva å gjøre. Tvert imot. Den ble oppfunnet på 1940-tallet av de to smarte amerikanerne John G. Martin, som var brennevinsdistributør og hadde rettighetene til Smirnoff Vodka, og bareieren Jack Morgan, som selv produserte ingefærøl. Med lime og ingefær skapte de ikke bare en genistrek, men banet vei for vodka på det amerikanske markedet.
Tradisjonelt serveres cocktailen i et kobberkrus for å holde drikken kald, og denne sesongen vil Lyngby Glas følge tradisjonen med et detaljert og eksklusivt krus med en rå og industriell stil.
Moscow Mule
5 cl vodka
1 cl sukkersirup
limejuice fra en halv lime
ingefærøl
is
lime til pynt
Hell vodka, sukkersirup, limejuice, ingefærøl og is i det nye kobberkruset, og pynt med en skive lime på toppen.
Lyngby Glas forhandles av en rekke interiørbutikker og stormagasiner.