Drikke Nå får Øyafestivalen sitt eget jubileumsøl

Nå får Øyafestivalen sitt eget jubileumsøl>

Når Øyafestivalen åpner for 20. gang denne uken, kan de for første gang by på spesialutviklet festivaløl. Fra venstre: Hans Trygvason, daglig leder for Ringnes Brygghus, Øya-salgssjef Bjarte Øvregård, barsjefen i Paradiset der ølet skal serveres, Andreas Storeng, brygger og produktutvikler hos Ringnes, Karoline Underthun og Bryggmester Øyvind Langgård

 

– Vi feirer at Øya er 20 år med å utvikle et helt unikt brygg for festivalen. Den norske pale alen ØYA’99 er lyst, ekstremt fruktig med tropiske smaker og meget lettdrikkelig, akkurat som stemningen har vært på festivalen gjennom 20 år, sier daglig leder for Ringnes Brygghus, Hans Ingi Tryggvason.Ringnes har vært samarbeidspartner med Øya i alle de 20 årene festivalen har eksistert. 

Spesialølet er utviklet på det helt nye mikrobryggeriet Ringnes Brygghus i samarbeid med festivalarrangøren. Norske, rene råvarer gir gyllent, godt øl til festivalmaten– Vi åpnet dørene til vårt nye mikrobryggeri Ringnes Brygghus, luktet og smakte på ulike ølstiler sammen med festivalledelsen en hel dag. Etter mye latter og engasjement kom de frem til at det var denne kombinasjonen av rene, norske råvarer som best representerte Øya-stilen, sier Tryggvason.

Den lyse malten ble kjøpt fra Bonsak Gårdsmalteri i Trøndelag. Sammen med humle og brygghusets egne unike kveik, som opprinnelig stammer fra Hornindal, gir den det leskende, lyse og fruktige festivalølet.I fjor ble det servert mer enn 100 000 porsjoner økologisk mat på Øyafestivalen. Det nye festivalølet er brygget for å passe sammen med all den spennende festivalmaten som serveres på ØYA.

– Festivalbrygget passer like godt til festivalburgere som til vårruller eller falafel. ØYA’99 har fått en gyllen og svært vakker farge. Det ikke bare smaker godt, men ser også lekkert ut når det kommer i glasset, sier en svært entusiastisk Tryggvason.

Skal produsere 1700 liter jubileumsølIfølge ham skal det produseres totalt rundt 1700 liter av jubileumsølet ØYA’99 for salg.

– ØYA-ølet tilbys gjester i baren Ølparadiset på festivalområdet, rett i nærheten av Munchmuseet. Ringnes Brygghus, som ligger i Ringneskvartalet, kommer også til å servere festivalølet fra egen tappekran, sier daglig leder for Ringnes Brygghus, Hans Ingi Tryggvason.