Drikke Cider ...

Cider ...> naturligvis!!

Om sommeren er for varm eller for kald er cider uansett et godt drikkealternativ nå. Den friske og markante smaken av syrlige epler gir assoiasjoner til nyslått gress, sommerenger, eplekart og barnodommens epleslang. Dette er sommer på flaske!

ISASTEGA Sagardo skal serveres kald i et bredt glass og helles fra stor høyde for å bryte opp gjenværende karbongass. Bare en liten mengde - en slurk skal helles i glasset om gangen. Etter gjæring i rustfritt stål blandes cider i kupelas  det vil si gamle store eikecider-fat. Den leveres fersk og uten filtrering. Cideren har en gylden-grønn fargetone i glasset. Frisk duft av eple og med syrlig, markant smak av friske epler.

 

Solhøi naturlig cider fra Oslo.Norge blir aldri noe stort vinland, men vi har epler i verdensklasse. Martin Beck på Solhøi Cider lager deilig, funky cider på epler fra Oslo og Ringvoll. Alt er handlaget, uten tilsatser , og han leverer på sykkel.

Cider som produseres på nordiske epler, blir veldig annerledes enn den klassiske franske eller engelske. Eplene har en helt annen struktur og ikke minst syre. Derfor blir cider på norske epler veldig slank, elegant og syredreven. Solhøi cideren har også ca. 0% restsukker, så uttrykket er tørt og syrerikt med fine epletoner, som kan få tankene hen på tør musserende vin.