Dette er et eventyr fra Provence. Historier og legender om Leoube finnes tilbake til den Greske oldtidsbyen Olbia. Eiendommen ble adelstitulert av det Franske kongehuset på 1000-tallet.
Slottet dateres av historikere så varierende som fra 1300- til 1500-tallet; det ble erobret og mirakuløst nok bevart gjennom utallige maktskifter; så solgt til privat eierskap i 1679, mens naboen Bregancon tilfalt kongehuset og hadde ulike ekstravagante eiere frem til nyere historie dokumenter at det i 1997 ble kjøpt opp av Lord og Lady Bamford - konge og dronning av økologisk jordbruk i Storbritannia.
Eiendommen er et 560 hektar Middelhavsparadis som inneholder vinmarker, oliventrør, hager, skog og den lengste private strandlinjen på Rivieraen. Vindyrking var ikke i den opprinnelig planen til Bamford, men potensialet til vinmarkene på eiendommen inspirerte ekteparet til å spørre naboen til råds.
Til alt overmål var den naboen Jean-Jaques Ott; tredje generasjon vinmaker i Ott-dynastiet. En prosess som i 2004 resulterte at Domaine Ott ble solgt til Louis Roederer var allerede igang, og Jean-Jaques var klar for nye utfordringer.
Fjerde generasjon Ott - Romain Ott - har nå overtatt ansvaret for vinene, men Jean-Jaques er fortsatt å finne i både vinmark og kjeller.
I Norge ble Chateau Leoube lansert 6. Mai i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Chateau Leoube er 100% økologisk og ambisjonen er å levere Fine Wine fra Provence.
Druer er håndplukket, transportert svært omsorgsfult til kjeller for å unngå at skallet sprekker, delikat presset og kaldfermentert - for å trekke ut kun de beste aromaene og smakene fra druene.
Fargen er klar og delikat. Duft av eksotisk frukt med forsiktig krydderpreg. I munnen er den smakfull og elegant, men samtidig frisk. Dette er en svært godt laget vin med alt du ønsker fra en Provence Rose - og litt til. Kr 225,-
Samme druemix som ovenfor (hovedsaklig Grenache og Cinsault), med et lite innslag av Cabernet Sauvignon. Dette gir en litt mer kompleks og fyldig vin; men Secret de Leoube er fortsatt klassisk Provence - og litt til. Kr 295,-
Musserende fra Provence. Laget på 100% Cabernet Franc. Elegant, fruktig og mineralsk.
Delikate bobler, gul fruktkjøtt på smak og tydelig Leoube mineralitet. Kr 295,-.