Drikke Ny økologisk gin

Ny økologisk gin> Prøv drinker med den laget av Cocktailbaren Corner Club i Stockholm

Svenske Explorer Vodka ble skapt i 1958, og er i dag blant bestselgerne på Vinmonopolet. Nå kan vi glede oss over at et nytt produkt for første gang lanseres under Explorer-paraplyen, Explorer Gin. Laget på kun økologiske råvarer, og i miljøsmart emballasje, er det gode nyheter for alle med en lidenskap for gin og en interesse for moderne produksjonsmetoder. 

Mange vil kjenne igjen designet på flasken og etiketten til Explorer Gin fra den ikoniske storebroren Explorer Vodka. Den klassiske flasken ble skapt av den svenske designeren Sigvard Bernadotte i 1957.

Sigvard Bernadotte var av kongelig slekt og gikk under kallenavnet "designprinsen". Blant hans mest kjente designer er hermetikkåpneren "Röda Clara" som finnes i de fleste svenske hjem. Men han er også kjent for elegante serviser fra sin tid hos Georg Jensen.  

Nytt ved Explorer-flasken er at den er laget av det såkalt miljøsmarte materialet PET. PET er lett og plasseffektivt, som sørger for at frakten av varen forurenser mye mindre enn tilsvarende produkter tappet på glassflasker. Med lanseringen av Explorer Gin får Vinmonopolet endelig en økologisk gin i hyllesortimentet sitt, som betyr at økologisk gin blir mer tilgjengelig, med en langt bedre pris enn andre økologiske gin på markedet.

Explorer Gin er en ekte kvalitetsgin av typen «London Dry Gin». Duften er velbalansert med tydelig innslag av einebær, angelikarot og sitrus. Smaken er nyansert med innslag av einebær, ingefær og sitrus. Explorer Gin passer utmerket til alle klassiske drinker basert på gin, som Gin & Tonic, Tom Collins og Gin & Juice.

I anledning lanseringen av Explorer Gin, har bartender Oskar Johansson, som blant annet har jobbet som barsjef på den kjente Cocktailbaren Corner Club i Stockholm, spesialkomponert tre drinker med oppsiktsvekkende smakskombinasjoner, som gir både gamle og nye gin-fans vann i munnen.  - Dette er en veldig bra gin til en god pris, og det er fantastisk kult at Explorer satser økologisk, sier Oskar Johansson.

Pris hos Vinmonopolet: 409,90 kr/ 1 l. 

 

Explorer Gin Fiz

4 cl Explorer Gin

2 cl sitronjuice

2 cl limejuice

3 cl sukkerlake

1 ss yoghurt

1 eggehvite

müsli

Sodavann 

 

Bland sammen alle ingrediensene i en shaker, og rist i ca. ett minutt. Tilsett is og rist i ytterligere ett minutt til shakeren er blitt kald. Sil så over i et highballglass og topp med sodavann. Pynt med müsli. 

 

 

 

Explorer Ice Cream

4 cl Explorer Gin

15 cl Tonic Water

1 kule ekte vaniljeis

1 ingefær 

 

Miks en gin og tonic i et stort vinglass. Legg så i finskåret fersk ingefær. Topp drinken med en kule vaniljeis og server med skje.