Drikke Klassisk og erketypisk

Klassisk og erketypisk > Økologisk sommerfriskus fra Soave

Som dens freshe og sommerlige innpakning vitner om er Coffele Soave en livlig, forfriskende og upretensiøs vin – akkurat som menneskene som lager den.

Gjør deg klar for en soavefylt sommer! Coffeles nye kartongvin smaker av solskinn og livsglede, og er en mild, elegant og harmonisk vin med en nesten uforklarlig tiltrekningskraft. Her har du med andre ord den perfekte vin til solfylte dager i parken så vel som til sommerens lyse og lange netter – eller når du bare har lyst på noe enkelt, digg og sjarmerende i glasset, uansett anledning.

 

 

Klassisk og erketypisk soave

Enhver vin har en historie å fortelle, og i dette tilfellet starter den som en kjærlighetsroman med Giovanna Visco og Giuseppe Coffele som hovedkarakterer. Da de to giftet seg i 1971 var det ikke bare hverandre de hadde stor lidenskap for, men også Soave og områdets vinmarker.

I dag er det barna Alberto og Chiara som har overtatt stafettpinnen. Alberto har laget vinene siden 1994, mens energibunten Chiara reiser land og strand rundt med vinene og en særdeles smittsom entusiasme i bagasjen.

Spaserer du gjennom den store porten i den gamle delen av den lille sjarmerende byen Soave, finner du Coffele i et gotisk kapell fra 1600-tallet beliggende på en eldgammel gårdsplass. Coffele-familien er imidlertid alt annet enn et gammeldags og tungrodd vinhus, og den livlige familien gir gjestene sine like mye omsorg og oppmerksomhet som de gir til vinene de lager.

Det tette båndet familien har til både hverandre og vinplantene reflekteres også i vinene, som er klassiske og erketypiske soaver – som smaker akkurat slik topp soave skal smake.

 

 

 

De beste vinmarkene i Soave

Da Giovanna og Giuseppe bestemte seg for å gjenoppbygge familiens eldgamle vinmarker på 1970-tallet, ble det starten på en kvalitetsrevolusjon i Soave. Giuseppe Coffele var den første vinmakeren i området som så potensialet i de sør-sørvestvendte enkeltvinmarkene i de bølgende åsene i Castelcerino, som er de nordligste og høyest beliggende i hele Soave.

Ikke alle er klar over hvor høy kvalitet vin fra Soave kan ha, og det gjør at man fortsatt kan få overraskende mye vin for pengene her – ikke minst når man som Coffele råder over gamle vinstokker i høytliggende vinmarker med mye kalkholdig jordsmonn.

Coffeles vinmarker er omringet av gamle olivenlunder, kirsebærtrær og den største skogen i Soave, som demper heten om sommeren og sørger for at druene beholder friskheten. Samtidig holder den konstante nordavinden sykdommer i vinmarkene på avstand, noe som gjør dem enkle å kultivere på økologisk vis.

Albertos bruk av hest i vinmarkene er heller ikke noe spill for galleriet. Ikke bare er det bra for miljøet – det er også mer effektivt og gir et bedre resultat. I motsetning til en traktor forurenser hester ikke, de sørger for at jorda opprettholder sin luftige struktur, og de skaper et lukket økosystem i vinmarkene ved at de både spiser ugress og produserer gjødsel.

Coffele Soave er en fantastisk allsidig bag-in-box som er herlig til det meste du kan tenke deg av sommermat – som antipasti med spekeskinke og pølser, caprese eller carpaccio, for ikke å glemme sjømat som østers naturell, fish & chips eller sushi, samt lettere pastaretter eller grønnsaksrisottoer. Og selvfølgelig – vinen er ikke minst fantastisk på balkongen, i parken, på hagefest, i båten, på hytta eller hvor enn du måtte planlegge å befinne deg utover sommeren.

 

Coffele Soave BiB 2016

Varenummer: 7628806

Bestillingsutvalget

Pris: 399,90 kroner

 

Vinen har en lys strågul farge med grønnskjær, og en mild og fersk duft av gule epler, nektariner, lime, melon, kirsebærblomster, mandler og mineraler. En ung, ren og leskende vin med livlig friskhet og en delikat smak av fersken og moden sitrusfrukt som avsluttes i en lett, forfriskende og eplepreget finish med et lite bitt.