Drikke Øl til maten og i maten

Øl til maten og i maten> Munkholm i nytt design og nye størrelser

Ringnes kan nå tilby alle de fire boksvariantene av Munkholm – Original, Fatøl, Bayer og Weiss – i nytt design og mer praktisk størrelse. Det nye og yngre uttrykket kombinert med 0,33 liters bokser skal gjøre ølet enda mer attraktivt for forbrukerne.

 

Munkholm er Norges mestselgende øl uten alkohol, og har tidligere blitt solgt i halvlitersbokser. Nå har produsenten Ringnes lyttet til ønskene fra forbrukerne om mindre boksstørrelser, og alle de fire Munkholm-variantene kommer nå i praktiske 0,33 liters bokser.

 

– I tillegg til at vi har valgt å redusere boksstørrelsen, har vi også ønsket å gi alle produktene et lite ansiktsløft med et yngre og mer trendy design. Med det nye designet ønsker vi å nå ut til en enda bredere målgruppe, og at flere skal få oppleve det friske og attraktive valget som Munkholm representerer, sier Pål Strutz, brand manager for Munkholm hos Ringnes.

 

 

Blåskjell med Munkholm Weiss

2 kg blåskjell

3 dl Munkholm Weiss eller Fatøl

3 fedd hvitløk, finhakket

4 sjalottløk, finhakket

4ss olivenolje

3dl kremfløte

salt og nykvernet pepper

1ss bladpersille eller kruspersille, finhakket

 

 

Legg blåskjellene i kaldt vann i vasken og børst dem rene med en stiv børste. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du kakker på dem, og skjell som er skadd. Fres finhakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en varm kjele. Tilsett blåskjell og øl, legg på lokk, og damp til skjellene åpner seg. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg. Ha i fløte og smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, blåskjell er naturlig salte.

Pynt med friske urter. Server med pommes frites eller et godt brød ved siden av. Smaker godt med en iskald Munkholm Weiss.

 

 

Kyllingklubber marinert i Munkholm Weiss

500 g kylling klubber, eller vinger

 

marinade

1 boks Munkholm Weiss

1,5 dl soyasaus

1dl brunt sukker

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss ingefær, revet

1Ž2 rød chili, finhakket

1 ss olivenolje

 

Bland alle ingrediensene til marinaden og legg kyllingklubbene i marinaden. La stå i et par timer. Ta ut kyllingklubbene av marinaden og legg de i en ildfast form. Ta vare på marinaden. Stek kyllingklubbene i forvarmet ovn på cirka 180-200 grader i cirka 20-30 minutter.

Kok inn marinaden og server ved siden av kyllingklubbene. Server en kald Munkholm Weiss eller Bayer ved siden av.