Ringnes kan nå tilby alle de fire boksvariantene av Munkholm – Original, Fatøl, Bayer og Weiss – i nytt design og mer praktisk størrelse. Det nye og yngre uttrykket kombinert med 0,33 liters bokser skal gjøre ølet enda mer attraktivt for forbrukerne.
Munkholm er Norges mestselgende øl uten alkohol, og har tidligere blitt solgt i halvlitersbokser. Nå har produsenten Ringnes lyttet til ønskene fra forbrukerne om mindre boksstørrelser, og alle de fire Munkholm-variantene kommer nå i praktiske 0,33 liters bokser.
– I tillegg til at vi har valgt å redusere boksstørrelsen, har vi også ønsket å gi alle produktene et lite ansiktsløft med et yngre og mer trendy design. Med det nye designet ønsker vi å nå ut til en enda bredere målgruppe, og at flere skal få oppleve det friske og attraktive valget som Munkholm representerer, sier Pål Strutz, brand manager for Munkholm hos Ringnes.
Blåskjell med Munkholm Weiss
2 kg blåskjell
3 dl Munkholm Weiss eller Fatøl
3 fedd hvitløk, finhakket
4 sjalottløk, finhakket
4ss olivenolje
3dl kremfløte
salt og nykvernet pepper
1ss bladpersille eller kruspersille, finhakket
Legg blåskjellene i kaldt vann i vasken og børst dem rene med en stiv børste. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du kakker på dem, og skjell som er skadd. Fres finhakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en varm kjele. Tilsett blåskjell og øl, legg på lokk, og damp til skjellene åpner seg. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg. Ha i fløte og smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, blåskjell er naturlig salte.
Pynt med friske urter. Server med pommes frites eller et godt brød ved siden av. Smaker godt med en iskald Munkholm Weiss.
Kyllingklubber marinert i Munkholm Weiss
500 g kylling klubber, eller vinger
marinade
1 boks Munkholm Weiss
1,5 dl soyasaus
1dl brunt sukker
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss ingefær, revet
1Ž2 rød chili, finhakket
1 ss olivenolje
Bland alle ingrediensene til marinaden og legg kyllingklubbene i marinaden. La stå i et par timer. Ta ut kyllingklubbene av marinaden og legg de i en ildfast form. Ta vare på marinaden. Stek kyllingklubbene i forvarmet ovn på cirka 180-200 grader i cirka 20-30 minutter.
Kok inn marinaden og server ved siden av kyllingklubbene. Server en kald Munkholm Weiss eller Bayer ved siden av.