Drikke Perlende frisk og fruktig

Perlende frisk og fruktig > Kalkspitz er en av de ”nye” vinene det er verd å prøve..

Kalkspitz er en «pétillant nature» som er gjæret ferdig på flasken men er en sjeldent bra variant av disse vinene som er blitt så populære for tiden. Den har en helt spesiell drueblanding  av Blauer Portugieser 2%, Sauvignon Blanc 3%, Grüner Veltliner 90%, Riesling 2%, og Zweigelt 3%.

Vinen er spontanfermentert og modnet i tank og brukte fat og med andregangsgjæring i flaske. Den er lys og delikat gul-oransje med en frisk og fruktig duft med små fine bobler. Den har en fruktig smak, fint balansert med syre og sødme og en lang og frisk ettersmak.

Det er Østerrikeren Christoph Hoch, er en av de unge, nye vinmakerne i Kremstal som har laget denne vinen. Han startet å jobbe med vin allerede i 2009 hjemme på vingården til sine foreldre. Han skilte lag med de tradisjonelle vinene etter kort tid og startet å eksperimentere med viner på noen hektar av foreldrenes vingård litt spredd rundt Hollenburg. Landsbyen ligger på sørsiden av Donau og som i andre områder av Kremstal har jorden en stort innslag av krit – en bergart som kommer fra alpene og flodstein fra Donau og Traisentalelva.

Han spontangjærer vinene på tønner av eik og akacia og lagrer dem videre på gamle fat. Hans viner er sertifiserte som organiske og biodynamiske. Denne vinen passer til fingermat, asiatisk, ikke for sterk, frityrstekt mat.

 

Christoph Hoch Kalkspitz. Østerrike,  Kremstal. Pris Kr. 209,90

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev