Drikke Raw Wine London 2018

Raw Wine London 2018> messe for naturlige viner...

Raw Wine er en messe for naturlig vin som arrangeres 4 ganger i året i Los Angeles, New York, Berlin og London. Vi skriver Mars i kalenderen og søndag 11 og mandag 12 var det klart for Raw Wine London 2018. Som i fjor fant tilstelningen sted på The Strand ned ved Themsens bredder.  Nærmeste T-banestasjon er Temple.

I år var det 152 produsenter som stilte deltok og i år var Tsjekkia (2) og Romania (1) med som nye land.

Kriteriene for å være med på Raw Wine er at alle vinene er laget på en ren måte og høstet for hånd. Det er ikke lov å tilsette gjær bortsett fra ved annengangs fermentering av musserende vin.I denne prosessen må naturlig gjær brukes. Det er ikke lov å manipulere med den malolaktiske  gjæringen.

Grensen for tilsetning av sulfitt må ikke overstige 70 mg pr liter. Av alle utstillerne var det 30 produsenter som ikke tilsatte sulfitt og 36 som tilsatte 35 mg eller mindre pr liter.

Italia var representer med flest utstillere (56) deretter fulgte Frankrike (40) Spania (13) Georgia (8)

USA og Østeriket (4) Ungarn (3) Sveits, Portugal og Hellas (2) Tyskland, Slovakia ,Kroatia ,England ,Canada og New Zealand med en  hver.

 

 

Allerede  fra  tirsdag 6 mars var det flere av Londons naturvin-barer som hadde en Raw Wine «takeover». Her ble det laget en spesiell meny og muligheter til å smake viner som ville bli presentert på Raw Wine.

Disse stedene var  Sager + Wilde, Lyle`s, Legs Timberyards, Noble Rot, OMBRA, Frenchie Covent Garden, Antidote og Pfrancho. Disse stedene er  er verdt ett besøk hvis du er i London.

 Men nå tilbake til selve messen. 

Kvaliteten syntes jeg var høy. Gravner, Radikon og Frank Cornelissen er tunge og kjente produsenter som leverer år etter år. Gledelig er det å se at det skjer mye spennende østover i Europa. Hele 21 produsenter var representert derfra.

  

Nye produsenter som jeg likte var:

Vigna Da Duline (Friuli) Le Coste (Lazio) Vini Campisi (Sicilia) Clot de des Solers (Catalonia) Caleb Leisure Wines ( California) og Domaine Viret (Rhone)

Det  var også 4 ciderprodusenter representert. Blant annet en interessant produsent Kwasne Jablko fra Polen. Spesielt hyggelig å møte gutta fra Non Dos som var på jakt etter nye godsaker til det markedet her hjemme.

Produsenter som kan fås på Vinmonopolet:

Frankrike   

Champagne: Fleury

Bordeaux: Chateau le Puy

Rhone: Erik Texier

Sveits:  Albert Mathier

Østerrike:  Meinklang

Portugal: Casa de Mouraz, Quinta da Palmirinha

Italia:             

Sicilia: Frank Cornelissen

Campania: Il Cancelliere

Toscana: Le Cinciole, Tenuta di Valgiano

Piemonte: Carrussin

Veneto: Zanotto Col Fondo,  Corte Sant`Alda

Friuli: Gravner, Radikon

Lombardia: 1701 Franciacorta

New Zealand: Seresin Estate

Macedonia, Hellas: Kamara Estate