FOTO vinskribent Heidi Jaksland Kvernmo
april 2017
Rimelig og god argentinsk bonarda med middels fylde, juicy fruktkarakter i retning plomme, kirsebær og villjordbær. Litt urter. Fruktig, frisk og lettdrikkelig vin til koldtbordet, grillpølsene og kyllingretter. Godt kjøp.
Santa Julia Organica Bonarda 2016
Varenr. 8016301 i Test - Pris: Kr. 119,-
Det har vært langt mellom viner der petit verdot-druen får spille solo, men det dukker opp stadig flere varianter fra den nye verden, som denne godbiten fra William Downie i Australia. Mørk farge og stor intensitet på duft med pepperpreg, mørk frukt, fatkrydder, røyk og varm murstein. Kraftig vin med stram syre og faste, solide tanniner. Smak av plomme, kirsebær, pepper og lakris. Mye struktur i denne, saftig ettersmak med mye frukt og tørr finish. Kan lett gå for syrah med sin struktur og pepperpregede aroma. Passer godt til lam eller en tykk, marmorert entrecôte.
William Downie Petit Verdot 2015
Varenr. 5898901 i BU
Kr 209,90
Umbria er nabodistriktet til Toscana, men kommer ofte i skyggen av storebror i vest. Sangiovese er områdets viktigste rødvinsdrue og Lungarotti trekkes ofte fram som en av de beste sangioveseprodusentene. Lungarotti Rubesco 2012 har en flott fruktintensitet i duft. Middels fyldig med faste tanniner og frisk syre, smak av solbær, sviske og kirsebærstein. Tørr, rustikk, lett urtete avslutning. Allsidig vin som er en god makker til tomatbaserte retter som lasagne og spaghetti bolognese. Utmerket også til pulled pork og roastbiff.
Lungarotti Rubesco 2012
Varenr. 287801 i BU
Kr 199,90