Drikke SOMMERVINER!

SOMMERVINER!> Gode viner som passer til mye eller bare alene...

Clot de l’Oum Saint Bart Vieilles Vignes 2015

Denne  vinen er ung og lett fatpreget med innslag av mørke bær, urter og krydder. Den har en fast ettersmak med god lengde.Fargen er  mørk blårød. Vinen er fra Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes du Roussillon og laget på  35 % Carignan, 30%  Syrah 30% og 35 %  Grenache. Druene er håndplukkede , den er ufiltrert, uten bruk av kultivert gjær. Denne vinen passer retter av småvilt, lam og okse.Kr 250,-

 

Chateau du Val de Mercy Chablis 1.er Cru Côte de Juan 2016

Dette er en ung og frisk hvitvin med preg av eple, sitrus og litt urter og med en ørliten bitter ettersmak. Den har aroma med preg av sitrus, eple og litt pære og innslag av urter. Vinen er middels dyp strågul i fargen. Den er fra Frankrike, Burgund og er laget på 100% Chardonnay. Den er tradisjonell temperaturkontrollert gjæret i ståltanker og  tankmodnet. Vinen passer til fisk og skalldyr og spesielt krabbe. Den passer også godt alene. Kr 299,-

 

Tyler Santa Barbara County Chardonnay 2015

Denne hvitvinen er ung og saftig med fokusert preg av gule epler,  sitrus, urter, nøtt og fat og den har lang ettersmak. Den er lys grønngul i fargen,. Vinen kommer fra  Tyler Winery i  USA, California, Santa Barbara. Den er laget på 100 %  Chardonnay. Den er fatgjæret, modnet 10 md på bunnfallet i franske eikefat.Vinen passer  til fisk og skalldyr og vegetarmat. Kr 250,-.

 

Manuel Olivier Hautes Côtes de Nuit Blanc 

Denne vinen er laget på 100% Chardonnay. Vingården  ligger nær Clos de Vougeot i bakker med med svake  skråninger i sør-øst, 350 m over havet. Jorden er  rød med overfladisk struktur, steinete og godt pløyet. Halvparten av vinen lagres i rustfritt fat i ca 16 måneder, den andre halvdelen i fatene er "batonné". Smaken er fruktig og floral med en treaktig note. Den har eleganse og er godt balansert og med en fet, myk og fyldig smak av Chardonnay drue, som slutter på enmineralsk, lang og kraftig ettersmak.Vinen passer til fisk og skalldyr og retter med fugl.

Kr 239 (BU)