Drikke Syrlig harvest!

Syrlig harvest!> En twist med salt, pepper, sitron og ryllik

Koskenkorva vodka er den ikoniske vodkaen fra den lille landsbyen med samme navn og knapt 3000 innbyggere, vest i Finland. De fleste innbyggerne er tilknyttet vodkaproduksjonen, og de er stolte av det de gjør og produktet de lager.

Og det har de god grunn til. Grunnlagt på kildevann som er så rent at det ikke behøver filtrering, og naturlige råvarer som alle er høstet innenfor 2 mil fra landsbyen, skiller Koskenkorva vodka seg fra de fleste andre vodkamerker.

Denne våren lanserer Koskenkorva vodka sitt nye flaskedesign, samt tre nye smaker, som enda bedre representerer merkevarens arv – vodkaen fra landsbygda.

I Koskenkorva legger de sin stolthet i å lage vodka med førsteklasses smak og kvalitet. Dette gjenspeiles i hvert steg av produksjonsprosessen, som at de benytter seg av kontinuerlig destillasjon, og at de utelukkende bruker lokale, naturlige råvarer.

En av de viktigste ingrediensene i fremstillingen av vodka er bygg. Koskenkorva vodka har dyrket frem de tre byggartene, Kunnari, Saana og Erkki, for bruk eksklusivt i sin vodka, med fokus på egenskaper som gir vodkaen den gode smaken.

Ikke noe annet bygg i verden vokser på høyere breddegrad enn bygget som brukes i Koskenkorva vodka. Vekstsesongen på de nordlige breddegrader er kort, med lange, lyse dager som sikrer at bygget blir godt modent før innhøsting.

 

 

Koskenkorva går våren i møte med et nytt, lekkert flaskedesign. Flasken er designet av svenske Nicklas Engsäll. Han ønsket å gi flasken et design som visuelt kunne gjengi Koskenkorvas historie. Den lett gjenkjennelige trekorken og opprinnelsesstempelet fra 1953, gjenspeiler vodkaens høye kvalitet og ingrediensenes naturlige opphav. De nye smakene er Sauna Barrel, Blueberry Juniper, og Lemon Lime Yarrow.

 

 

Syrlig innhøsting gir assosiasjoner til livet på landsbygda

Sitron er en vanlig smakstilsetning i vodka. Koskenkorvas nye smak, Lemon Lime Yarrow, er likevel alt annet enn tradisjonell. Naturlige sitron og limeekstrakter har fått besøk av ryllikurter fra Hämeenkyrö i Finland, og gitt den tradisjonelle sitronsmaken en ny vri.

«En ny vri» er også en god beskrivelse på drinken som Koskenkorva har utviklet for å komplementere smaken. Med salt og pepper, cherrytomater og basilikum gir den assosiasjoner til innhøstingssesongen og livet på landsbygda.

 

 

Harvester

40 ml Koskenkorva Lemon Lime Yarrow

15 ml frisk limejuice

20 ml frisk appelsinjuice

20 ml sukkersirup

4 gule cherrytomater

10 basilikumblader

salt, pepper og sodavann

 

Bland cherrytomatene i et mikseglass med vodka. Tilsett de andre ingrediensene og rist kraftig med is. Sil innholdet i en glasskrukke fylt med is, tilsett sodavann og rør. Dekorer med basilikumblader og cherrytomater.

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev