Drikke Ta vare på sommer`n

Ta vare på sommer`n> med viner fra Bandol

Bandol ligger i Provence i sør-Frankrike og er mest kjent for sine karakteristiske, kraftfulle rødviner. Vinene her lages av druene Mourvédre, Cinsaut og Grenache, men det dyrkes også gode, konsentrerte hvit- og rosévin. Området er varmt og tørt, og vinmarkene ligger pent skjermet fra Mistral-vinden som kommer nordfra. Jordsmonnet er variert med kalk, stein og leire.

 

 

La Bastide Blanche

La Bastide Blanche er en vakker eiendom på 24 hektar som holder til i Le Castellet i Bandol. Baptistin Bronzo kjøpte eiendommen i 1972, og i dag er det sønnene Louis, Michel og Nicolas som driver gården. Her dyrkes Mourvèdre, Cinsault, Grenache, Clairette, Ugni Blanc, Sauvignon og Bourboulenc i steinete, kalkholdig jordsmonn. Plantene her er 30-40 år gamle, og familien har dyrket druene sine økologisk siden 2009. Huset jobber også etter biodynamiske prinsipper.

 

 

  

 

La Bastide Blanche Bandol Blanc 2016

Clairette 52%, Clairette 33 %, Sauvignon 8%, Rolle 6%, Bourboulenc 1%. Håndhøstede druer som plukkes i tre omganger for å sikre optimal modning. Druene presses forsiktig i pneumatiske presser og spontanfermenteres med kun naturlig gjær. Kontakt med det fine bunnfallet i 3 måneder. Racking og tapping skjer på bakgrunn av månekalenderen, etter en lett filtrering. 10.200 flasker laget i denne årgangen. Dette er en fruktig og konsentrert hvitvin med tiltalende nese av tropisk frukt, sitrus og steinfrukt. I munnen er vinen tørr og med god syre. Passer til salater, grillet fisk og kylling og pasta.

 Pris kr 224,80 

 

 

La Bastide Blanche Bandol Rouge 2015
70% Mourvèdre, 16% Grenache, 6% Cinsault, 6% Syrah, 2% Carignan
Manuell innhøsting i 3 etapper. Stilkene fjernes for å fremme mest frukt og en silkemyk struktur. Maserasjon av skallene i 3 uker med daglig pump over. Malolaktisk gjæring og lagring på store fat (4000-8000 liters demi-muid) i 18 måneder. Ingen klaring eller filtrering og lavt svovlet. Totalproduksjonen er på 55.000 flasker. En fantastisk konsentrert rødvin med kompleks nese av krydder, lakris og sorte bær. Kraftfulle tanniner og med lang lengde. For deg som liker fyldige og rike rødviner. Passer til biff, storfe, lam, vilt og lyst kjøtt.

Pris kr 198,80