Drikke TIKI-TWIST

TIKI-TWIST> prøv med sake, aquafaba og hvit trøffel

Pinku No Dorinku

Laget av Oscar Fjelli, daglig leder på Fuglen Oslo.

  

4 cl Plantation Jamaica

2 cl lime

3 cl Bringebær & Kizan Nigori Sake Orgeat

Orgeaten består av mandelmelk, sukker, ferske bringebær, litt tranebærte og en fruktig ufiltrert Kizan Sake. Whipshake  og hell over i et høyt glass med knust is. Pynt med grønn og rosa garnityr.

 

Hvor kom ideen om sake i en tiki drink?

- Jeg ville prøve å få inn en spesifikk sake inn i en "tiki-ish" cocktail. Den yoghurtaktige syrligheten i saken føltes ut som den kunne komplementere Plantation Jamaica kombinert med en klassisk orgeat med bringebær for litt ekstra farger.. også ville jeg ha en rosa drink!

 

 

 

 

Yard Man’s Sour

Laget av Egill Örn Hermannsson, hoved-bartender på Aku Aku Tiki Bar.

4 cl Plantation Jamaica

1cl Plantation Original Dark

3 cl lime

2 cl agave sirup

1,5 cl aquafaba

 

Rist itil aquafabaen skummer, tilsett is, rist og sil drinken i en avkjølt kupé-glass. Tilsett noen få dråper av en miks av extra virgin olivenolje og hvit trøffel- balsamico.

 

Hvordan kom du kom opp med denne drinken?

- Jeg hadde lyst til å lage en drink med ingredienser som folk vanligvis ikke er vant med å få i en cocktail, i dette tilfellet balsamico og aquafaba. Drinken er et resultat av min testing med balsamico. 

 - Jeg valgte den hvite trøffelen på grunn av dens fantastiske aroma og smak, som supplerer ganske bra til den intense smaken av rom. Det førte også til en interessant avslutning av drinken, siden balsamicoen sank ned til bunnen av glasset og gav siste slurken et hint av trøffel og eddik som absolutt ikke trenger å være negativt. Folk flest er skeptisk til eddik i drinker. 

- Jeg valgte aquafaba, kikert juice i stedet for eggehvite fordi du får et tettere skum og det er et vegansk alternativ, som gjør at enda flere kan nyte drinken.

Frasen “Yard Man” er Jamaikansk sjargong for en jamaikaner. Så egentlig betyr det “En Jamaikaners Sour”.