Drikke Verdens beste brennevin blir produsert i Norge.

Verdens beste brennevin blir produsert i Norge.> At Arcus går helt til topps, er en sterk lagseier

13. juli gikk den årlige International Spirits Challenge (ISC) av stabelen i London. ISC er en meget anerkjent konkurranse, den hedrer og kårer verdens beste brennevin. Arcus’ produkter fikk flest medaljer, og dermed ble Arcus kåret til «White Spirit Producer of the Year».

-At Arcus går helt til topps, er en sterk lagseier», sier konsernsjef Kenneth Hamnes i Arcus.

ISC omtales som en av de mest prestisjetunge konkurransene innen brennevin. Det skyldes den strenge, troverdige, og uavhengige dømmeprosessen.

Årets konkurranse var den 23. i rekken, og aldri før har det vært så mange oppføringer i de forskjellige kategoriene. 1.500 oppføringer fra nesten 70 land viser at dette er en viktig konkurranse.

 

 

 Blindsmaking

Vinnerne kåres i løpet av en 10 dagers utvelgelsesprosess, hvor det gjennomføres nøye kontrollerte blindsmakinger. Mer enn 50 respekterte og erfarne bransjeeksperter deltar i prosessen. 

Deltagerne leverer sine smaksprøver til smakspanelet i anonyme, nummererte glass. Det sikrer at hvert produkt konkurrerer med like forutsetninger. Smakspanelet gjør sine vurderinger basert på kriteriene aroma, utseende, smak og avslutning, før de leverer sin dom til konkurransens styreleder. Gull-, sølv- og bronsemedaljer deles så ut til sine rettmessige eiere.

Viktigste prisen til Arcus

ISC «Producer of the Year» prisen går til den brennevinsprodusenten som har mottatt flest sammenlagt medaljer og poeng for deres produkter innen én og samme kategori. Arcus med sin akevitt, mottok den gjeveste prisen, nemlig «White Spirit Producer of The Year»

Konsernsjef i Arcus, Kenneth Hamnes, er veldig fornøyd med kåringen:

 - Jeg er veldig stolt av alle våre dedikerte og flinke medarbeidere. At vi vinner konkurranse er selvsagt veldig gøy, og er en bekreftelse på det vi alle sammen vet – at vi i Arcus har ekstrem fokus på produktkvalitet. Vi passer godt på merkevarene våre, sier Hamnes.

- Å bli kåret til «White Spirit Producer of the Year» er resultatet av at flere merker vant individuelle premier - hver for seg. Arcus mottok totalt fire medaljer innen akevittkategorien. Aalborg Taffel Akvavit vant ett av tre gull, og det ble sølv til Aalborg Jubilæums Akevitt, Lysholm Linie og Gammel Opland. At Arcus går helt til topps, er derfor en sterk lagseier», sier konsernsjef Kenneth Hamnes i Arcus.

 

Arcus er et ledende nordisk merkevareselskap innen vin og brennevin. Selskapet er verdens største produsent av akevitt, og har sterke markedsposisjoner innen vin og brennevin i hele Norden. Vectura er leverandør av komplette logistikkløsninger for drikkevarebransjen i Norge. Arcus ble skilt ut fra Vinmonopolet i 1996, og har siden vokst fra å være en lokal norsk virksomhet til å bli en internasjonal aktør med Norden og Tyskland som hjemmemarked. Konsernet har også et betydelig salg av brennevin til andre land, der USA er det viktigste. Arcus er notert på Oslo Børs.