Matmerk Fisk, skjell og skalldyr Asiatisk rakfisk «taco»

Asiatisk rakfisk «taco»>

Rakfisk «taco»

200 g rakfisk

10 g hvit soyasaus

15 g sitronsaft

 

Kutt rakfisken i 1x1cm biter. Mariner med soya og sitron rett før servering.

 

Sprø løk

2 skrelte sjalottløk

potetmel

nøytral olje og salt 

 

Høvle sjalottløken tynt på en mandolin slik at det blir tynne løkringer. Vend sjalottløk i godt med potetmel slik at alt blir dekket med et tynt lag. Friter i olje på 160 °C til løkringene er gylne. Legg på tørt papir så oljen renner av. Krydre med salt.

 

Rød currymajones

25 g rød curry paste

5 piri piri chilier

200 g solsikkeolje

1 egg

salt og sitronsaft, etter smak

 

Kutt chiliene i grove biter. Ha rød curry paste, chili og olje i en kjele, og varm det forsiktig opp. La det småkoke i ca. 30 minutter, sil og avkjøl.

Ha egg og den røde curryoljen i et litermål, sett en stavmikser i bunnen av litermålet og kjør den på full kraft mens den dras sakte oppover slik at oljen og eggene emulgeres. Smak opp med salt og sitronsaft. 

 

Til servering

Marinert rakfisk, sprø løk, rød currymajones, shisoblader, koriander, kimchisesam, grønn chili i tynne skiver. Legg rakfisken i en egen skål og pynt med korianderblader.

Server alt tilbehøret i masse små skåler og la hver enkelt sette sammen sin egen rakfisk taco.