Matmerk Kjøtt, vilt og fjærkre Fenalår-risotto

Fenalår-risotto>

150 g risotto-ris

3-4 dl kyllingkraft og 2 dl vann

1 dl hvitvin

50 g revet ost, gjerne Holtefjell XO fra Eiker eller annen hard lagret ost

50 g usaltet smør i terninger

0,5 dl olivenolje

1 ss snøfrisk

1 finhakket sjalottløk

1 vårløk  sitron , salt og pepper etter smak

hakket gressløk

 

Ha den finhakkede sjalottløken i en kjele med litt olivenolje, fres lett. Ha i risottoris og rør til du hører en «klikkelyd» i risen. Ha på hvitvin og reduser til det halve, start så å spe i kraft. Spe i kraft til risen er kokt myk, men med en liten hard kjerne. Kraften skal være nesten innkokt. Ha i smør, ost og olivenolje. Rør godt inn.

Det skal være en «emulgert» masse når den er ferdig. Smak til med sitron og salt.

Avslutt med hakket vårløk og gressløk. Anrett og topp risottoen med tynne skiver fenalår. Riv gjerne litt ost over før servering.

Om du har brønnkarse eller en annen urt tilgjengelig, pynt gjerne med dette.