Matmerk Kjøtt, vilt og fjærkre Knekkebrød med fenalår og syltet pære

Knekkebrød med fenalår og syltet pære>

Knekkebrød

2 dl havregryn

0,5 dl linfrø

0,5 dl sesamfrø

2 dl sammalt grovt rugmel

½ ts salt

3,5 dl vann

 

Alt blandes sammen, kjevle ut på brett og stek på 160° C varmluft i ca 1 time

 

SYLTET PÆRE

50 g eplejuice

50 g eple-eddikk

50 g sukker

1 pære


Kok opp juice, eddik og sukker. Skrell pæren og skrell tynne skiver av den. Legg skivene i den varme laken. La de ligge i minimum 10 minutter.

 

PISKET RØROSRØMME

100 g Rørosrømme

 

 Pisk den stiv og sett den i kjøleskapet.

 

LØK-KREM

1 kg kepaløk

100 g smør

Salt, epleeddik og sukker for smak

 

Del løken i to og skjær i tynne skiver Ha i kald kjele med smør i bunn Sett over høy varme for å sette i gang karamelliseringen av løken skru ned varmen etter noen minutter og la den sakte karamelliseres Når løken er gylden brun, ta den av og kjør opp i mikser Smak til med salt og eddik. Sukker ved behov.

 

KARAMELLISERTE VALNØTTER

100 g valnøtter

100 g sukker vann  og en klype salt

100 g sukker vann  og en klype salt

 

Ha valnøtter og sukker i en kjele. Dekk med vann. Kok til ca 116 ° C. Sil av og legg på bakepapir. Kjøl ned. Friteres på 180 ° C til de er gylden brune. Bryt opp biter av knekkebrødet Legg litt pure på, legg på fenalårskiver og en skive pære. Anrett på toppen med en skive selleristang, en valnøtt og kjørvel. Legg på en liten «klikk» med pisket rømme .