Matmerk Kjøtt, vilt og fjærkre Svele Rørosrømme, pepperrot og Tind spekeskinke

Svele Rørosrømme, pepperrot og Tind spekeskinke>

Tind spekeskinke

1 spekeskinke

 

Rørosrømme

3 dl Rørosrømme

 

Håndpisk rømmen til den tykner, da er den klar til å servering.

 

Svele

3 egg

30 g sukker

5 dl kulturmelk

1 ts natron

1 ts hornsalt

300 g mel

50 g smør

 

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin med en visp og spe i kulturmelk. Hell i smeltet smør og la det stå kjølig i 1-2 timer før bruk. Stek på medium varme på takke eller panne til de er gylne på begge sider. Avkjøl på rist. Legg svelene på et brett og legg på en liten skje med rømme.

Riv over spekeskinke og pepperrot til det dekker godt. Avslutt med karse og legg over på serveringsfat.