Matnytt Årets kokk 2017

Årets kokk 2017> Kandidatene har valgt ut sine team

12. september skal kandidatene Christian André Pettersen, Filip August Bendi, Geir Magnus Svae, Rasmus Johnsen Skoglund og Øyvind Bøe Dalelv kjempe om tittelen Årets kokk 2017. Nå har de også pekt ut sine teammedlemmer, en commis og en coach, som skal hjelpe dem på konkurransekjøkkenet i Mathallen.

 – Godt teamarbeid er viktig for å nå langt i en kokkekonkurranse. Teamene som skal være med i Årets kokk kjennetegnes av høy kompetanse og faglig dyktighet, og det blir spennende å følge med på dem, sier faglig leder Gunnar Hvarnes, som også var Christopher W. Davidsens coach da han tok sølv i Bocuse d’Or i januar tidligere i år. – Coachen skal motivere, veilede og pushe kandidaten til å yte sitt aller beste, og commisen sin oppgave er å assistere kandidaten på kjøkkenet. Commis må være yngre enn 23 år på konkurransedagen.

Vinneren av Årets kokk 2017, skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Torino neste år. Hvilke europeiske land som går videre til den store verdensfinalen i Lyon i 2019, avgjøres der.

 

Årets kokk 2017 – Team

 

 

Kandidat: Christian André Pettersen, kjøkkensjef på Restaurant Mondo i Sandnes.

Commis: Kim Iamram, kokk på Restaurant Mondo i Sandnes.

Coach: Karl Erik Pallesen, medeier og daglig leder Fisketorget i Stavanger.

 

 

 

Kandidat: Filip August Bendi, kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger.

Commis: Håvard André Josdal Østebø, kokk på Restaurant Mondo i Sandnes.

Coach: Adrian Løvold, kjøkkensjef på Sabrura Sticks and Sushi.

 

 

 

Kandidat: Geir Magnus Svae, konsernsjef i Bølgen & Moi AS.

Commis: Henrik Falkensten, kokk og pastry chef på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Coach: Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals.

 

 

 

 

Kandidat: Rasmus Johnsen Skoglund, Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø.

Commis: Tony Allene Ghetachew, lærling på Tango bar & kjøkken i Stavanger.

Coach: Nicolai Lundsgaard, kjøkkensjef Det kongelige hoff.

 

 

 

Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv, Sous chef Statholdergaarden i Oslo.

Commis: Aron Espeland, kokk på Vaaghals.

Coach: Even Ramsvik, daglig leder Lava Oslo.

 

 

 

Om Bocuse d’Or

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon.  De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser (Årets Kokk), og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America og Europa.

 

Om Bocuse d’Or Norge

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket, Årets kokk, og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev