Matnytt Barnemat for Norges beste kokker

Barnemat for Norges beste kokker> Hvorfor gi barna våre dårligere mat enn vi spiser selv?

”Hvorfor gir vi barna våre dårligere mat enn det vi spiser selv?” spør Andreas Viestad ved Geitmyra matkultursenter for barn. Søndag 11. september samles Norges beste kokker på Geitmyra for å vise at barn fortjener den beste maten.

Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef på Norges beste restaurant Maaemo, er enig:

”Jeg tror barnemenyer med hamburger er litt misforstått. Vi holder barna litt for narr. Fordi vi tenker at de er dummere enn det de er”.

Maaemo er Norges eneste restaurant med tre stjerner i Michelin-guiden, stiller opp sammen med et stjernelag av Norges beste kokker: Kokkelandslaget, Jan Vardøen, Tom Victor Gausdal, Even Ramsvik, Ronny Kolvik (Arakataka) i tillegg til kokker fra bl.a. restaurantene Kontrast og Happolati.

”De fleste barn vet at brokkoli er sunnere enn potetgull, men ikke alle vet hvor godt sunn mat kan smake når du har laget den selv” sier Eivind Løvdal, daglig leder ved matkultursenteret. På kokkefesten får barna på seg ekte kokkehatter og får være kokk for en dag med de fremste ekspertene i faget.

Matkultursenteret venter hundrevis av besøkende på søndag, og arrangmentet er både gratis og åpent for alle.

 

I september fyller Geitmyra matkultursenter for barn 5 år, og selv om flere av kokkene har holdt kurs og hjulpet til på Geitmyra tidligere er det første gang så mange av Norges aller beste kokker går sammen for å lage mat sammen med barn.

Geitmyra matkultursenter er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for at så mange barn som mulig skal bli glad i mat som gjør dem godt.

Stiftelsen ble opprettet av journalist og forfatter Andreas Viestad i 2011, og feirer 5 år i september.

  Arrangement er  Søndag 11. September fra 12-15 i Tåsenveien 2.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev