Matnytt Torino- her kommer vi!!

Torino- her kommer vi!!> Følg Team Norway i Bocuse d’Or Europe

I neste uke arrangeres Bocuse d’Or Europa i Torino. Norges kandidat, Christian André Pettersen, skal i ilden 12. juni - på konkurransens andre dag. Samme kveld får vi vite hvem som går videre til verdensfinalen Bocuse d’Or Lyon i januar 2019.

 

 

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. 11. og 12. juni skal 20 deltagere konkurrere om 10 plasser til verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2019.

Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes. Bent Stiansen er president for teamet, og også Norges dommer i europafinalen.

Konkurransemenyen er i år en hyllest til det italienske kjøkkenet. Fatretten skal bestå av kjøtt fra Fassona Piemonte-okse, kalvebrissel og Sant’ Andrea som er en spesiell type risottoris fra Piemonte.

Hovedråvaren i tallerkenretten er osten Castelmagno DOP og egg. I tillegg skal 50 prosent av tallerkenretten bestå av frukt eller grønnsaker.

 

Fakta om Bocuse d’Or–konkurransen

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon med 24 land, neste i 2019. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon.

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon. Norges 13 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og to bronser siden 1987.

 

 

Fakta om Bocuse d’Or Norge

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocuse-kokker, de 13 mesterkokkene som til nå har konkurrert i verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger blant annet ut kandidater til Årets kokk og legger retningen for Bocuse d’Or Norge. Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i verdensfinalen (pallplass), bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.