Matnytt Norges aller beste!

Norges aller beste!> Bocuse d`Or sølvvinner Christopher Davidsen åpner restaurant på Britannia Hotel i 2019.

Etter flere år som konkurransekokk på aller høyeste nivå, der jakten på edle medaljer og trening til verdensmesterskap i kokkekunst har vært hverdagen, er Christopher Davidsen nå klar for neste steg i karrieren; egen restaurant i Speilsalen på Britannia Hotel.

Davidsen tok sølv i Bocuse d`Or i Lyon i januar i år og har fra før sølv i Bocuse d`Or Europe og gull i Global Chef VM som foreløpige karrierehøydepunkt. Nå skal Davidsens mat få en ny arena på Britannia Hotel, der ambisjonen er at restauranten skal bli en av Norges aller beste!

Britannia Hotel gjennomgår for tiden en omfattende total-renovering over nesten tre år og har siden åpningen i 1870 vært stedet for de mest prominente arrangement og celebre gjester i Trondheim. Hotellet skal på ny bli stedet for de store anledninger når det gjenåpner som klassisk, moderne, britisk-inspirert femstjerners hotell og restauranthus i 2019.

Christopher Davidsen er ansatt på Britannia Hotel fra 01. Mai 2018 og får ansvaret for prestisjerestauranten Speilsalen ved gjenåpningen av hotellet. Speilsalen har vært et av Trondheims aller flotteste selskapslokaler siden åpningen i 1870, med en lang rekke av ærverdige middager, selskaper og dans opp igjennom årene.

Som resten av hotellet skal også Speilsalen gis nytt liv og innhold i 2019. Planen er å etablere den som topprestaurant under Davidsens ledelse, og tiltrekke seg en ny målgruppe av mat- og drikke interesserte gjester til hotellet, som også skal inneholde fem andre mat og drikke- konsept. 

Christopher Davidsen skal bruke det neste året til å hente inspirasjon og utvikle konseptet Speilsalen, der han blant annet skal hospitere hos flere anerkjente topp-restauranter i utlandet. Davidsen har i mange år representert Norge i internasjonale kokkekonkurranser, både på kokkelandslaget og individuelt i Global Chefs Challenge (VM-gull), Årets Kokk (1. Plass) og Bocuse d`Or (to sølv).

Davidsen liker å sette seg tøffe mål og jobber knallhardt for å oppnå det han ønsker. Når han nå får åpne sin egen restaurant i ærverdige Speilsalen på Britannia Hotel, er målet å oppnå internasjonal anerkjennelse og ta en posisjon som en av Norges beste restauranter.

Christopher Davidsen har en unik evne til å jobbe ekstremt målrettet over tid, og trives godt med å jobbe under press og høye forventinger, det er nemlig da han er best. Han har prestert på det absolutte toppnivå i mange år som konkurransekokk, senest i verdensfinalen i Bocuse d ́Or i Lyon i januar 2017. Nå er neste mål i den innholdsrike karrieren å utvikle Speilsalen til en restaurant av høyt internasjonalt nivå og skape et mat-tempel i Trondheim som blir et must å besøke for både lokale, nasjonale og internasjonale gjester.

Christopher Davidsen om neste steg i karrieren:

”Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på et nytt kapitel i karrieren min og til å starte på reisen med å utvikle Speilsalen på nye Britannia Hotel til å bli en topprestaurant i Norge. Jeg tar med meg uvurderlig erfaring fra Bocuse d`Or og konkurransemiljøet jeg har vært en del av de siste årene og bruker dette som inspirasjon til å få til noe helt unikt i Speilsalen. Jeg ser veldig frem til det å kunne få direkte tilbakemelding fra nye gjester hver kveld på maten og menyen min og til å skape mitt eget mat-univers i de historiske rammene i Speilsalen”.

Adm. Direktør Mikael Forselius om Christopher Davidsen og Speilsalen:

”Christopher Davidsen er akkurat den personen vi har lett etter når vi nå skal etablere Britannia sin prestisjerestaurant i Speilsalen. Vi har funnet en stjernekokk med store ambisjoner, en kokk som har bevist at han kan lage mat i verdensklasse og som også har en lokal forankring til Trondheim og kunnskap om de fantastiske råvarene vi har i regionen. Jeg er overbevist om at Christopher kommer til å lykkes med å gjøre Speilsalen til et Trøndersk mattempel og gleder meg til å jobbe sammen med han.”

Britannia Hotel skal etter gjenåpning i 2019 fremstå som ett av Norges aller beste hotell, et reisemål i seg selv, med seks ulike restaurantkonsept: fra spennende, uformelle mat- og drikketilbud, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen. Hotellet får 257 nye rom og suiter, spa og velværeavdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og elegante selskapslokaler.