Matnytt By:Larm

By:Larm> Norwegian fusion – koblingen mellom norske råvarer og musikk

 

I samarbeid med by:Larm har MatPrat utviklet et genuint og stemningsfylt festivalkonsept som synliggjør koblingen mellom norske råvarer og musikk. «Norwegian fusion» kombinerer gastronomi, musikk og underholdning og vil gjennom spennende gourmetretter ta festivalopplevelsen til et nytt nivå.

 

Pr. i dag ser man at festivaler preges mye av street food. Publikum er ute etter nye smaker, men likevel innenfor et kjent univers. Det er ofte en blanding av lokale råvarer i fusjon med eksotiske krydder og ingredienser som er populært. Dette skal MatPrat bygge videre på under by:Larm.

- I matteltet vil det florere av deilige dufter fra ulike verdensdeler i samspill med de norske råvarene lam, svin og egg. Vi skal skape en lun og avslappende oase midt i Oslo sentrum hvor man kan nyte gourmetmat til en slikk og ingenting, sier André Wrengbro, prosjektleder for matteltet.

 

Råvarer i verdensklasse
Norsk lam er en av verdens beste råvarer. Lam er «krydret av naturen», og i Norge bor vi nesten midt i matfatet til denne delikatessen. Norsk lam er en delikatesse som norske og utenlandske kokker bruker med stolthet og respekt. At slaktesesongen varierer fra distrikt til distrikt gjør at vi har rik tilgang på ferskt lammekjøtt fra august helt ut til november.

- Vi vil vise den gjengse nordmann at mulighetene er mange. Gourmetmat behøver ikke være dedikert høytider eller spesielle anledninger. Det kan likeså være et substitutt for fredagstacoen - og det er faktisk like enkelt. Svinekjøtt for eksempel, har en mild egensmak og kan derfor lett tilsettes andre smaker. Sammen med spennende smaker inspirert fra andre verdensdeler kan du lage mye godt, sier Wrengbro.

 

- Egget har også mange suverene egenskaper enten du skal lage frokost, middag eller dessert og dette skal vi dra nytte av under årets by:Larm, avslutter han.

 

MatPrat-teltet ved Jakobs kirke i Oslo vil holdes åpent for alle festivalens deltakere 1. – 3. mars. På lørdag er det åpent for alle.