Matnytt Den store dagen!!

Den store dagen!! > Christian Andre Pettersen CAP og Team Norway i Bocuse d`Or i Torino

http://bocusedornorge.no/bocuse-dor-europe/

Viktige tidspunkt på konkurransedagen i dag 12 juni

Kl. 10:10 – Christian André Pettersen starter konkurransen

Kl. 15:10 – Tallerkenretten bæres ut

Kl. 15:45 – Fatretten bæres ut

Kl. 18:00 – Prisseremoni (ferdig ca kl. 19)

 

 

 

Meny

«Testen»

Tallerkenrett

Gullegget

«Ouef mollet surprise»* med aromatiske urter

Med potet og brunet smør

Her skal også overraskelsesingrediensen som ble  pasta inkluderes. Teamet fikk beskjed om denne mandag 11/6 kl. 18.00. Omlag et halvt døgn før konkurransen startet.

* Ouef mollet er en klassisk fransk eggerett der egget bløtkokes helt, og eggeplommen utgjør rettens «saus». Det norske teamet har gjort en moderne versjon av denne retten, og blant annet tilsatt en urteolje i eggeplommen. I urteoljen er overraskelsen.

Dagens vårgrønnsaker

Bakt squash med urteemulsjon

Lun asparges med Castelmagno Aligoté

«Soppkaviar» og sprø potetspiral

Saus

Sitron-sabayonne

 

«Arktisk vår»

Fatrett

Inspirert av den nordiske, arktiske våren og midnattssola.Chateaubriand Fassone

Lett grillet biff smakssatt med spirer og arktiske blomster

Kalvebrissel og risotto  

Risotto med kalvebrissel, morkler og fennikelpollen

Nordnorsk mandelpotet

Halvmåne av mandelpotet fra Nord-Norge med «pisket» potetkrem og ville urter

Arktisk flora

Sprøstekt terte med en variasjon av fersk løk

Contorno

Asparges Chawanmushi (en hyllest til kandidatens asiatiske røtter)

Sauser

Oksesjysaus med sopp og brunet smør 

 

Fakta om Bocuse d’Or–konkurransen

 

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon med 24 land, neste i 2019. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon.

 

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon. Norges 13 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og to bronser siden 1987.

 

Fakta om Bocuse d’Or Norge

 

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

 

Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocuse-kokker, de 13 mesterkokkene som til nå har konkurrert i verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger blant annet ut kandidater til Årets kokk og legger retningen for Bocuse d’Or Norge. Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i verdensfinalen (pallplass), bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.

 

Foto: Team Norway. Fra venstre Håvard André Josdal Østebø, Christian André Pettersen og Gunnar Hvarnes. Kredit: Tom Haga