EVENTYRLIG er en lidenskapelig kokebok, med Karlas aller beste retter av de fineste norske råvarene som strutter av rene smaker, kreativitet og kjærlighet til det unike norske. Det norske matfatet er et eventyr. Mange av råvarene i dette landet er i den absolutte verdensklasse, og flere og flere begynner endelig å innse det.
Topprestauranter som tidligere importerte matvarer fra middelhavslandene, foretrekker mer og mer å tilby unike norske produkter. Ord som kortreist, sesongbasert og økologisk har blitt hedersbetegnelser, og de tusen hjemmekjøkken flommer over av friske, ferske og rene, norske ingredienser.
Avslappet matfilosofi
Da Karla Siverts jobbet som kjøkkensjef på den kritikerroste restauranten Smalhans i Oslo var fokuset en raffinert utgave av norsk husmannskost. Dette fokuset har den fortsatt. Karlas matfilosofi lever videre på kjøkkenet og i folks bevissthet.
Hennes ærlige, ydmyke og vennlige personlighet, kombinert med nysgjerrighet og sulten på kunnskap blir stående for alltid. Hun lagde så god mat og fikk alle til å senke skuldrene og nyte uten å miste kvalitetsansen og slurve med håndverket.
I denne boken tar hun oss med på en reise inn i dette eventyrlandet av smaker. Hun finner fram den beste sjømaten, de flotteste grønnsakene, de beste meieriproduktene og det fineste kjøttet som det norske landskapet kan frambringe.
Vi reiser til fjells og ut i havgapet, og høster av det naturlige mangfoldet som landet byr på. Smaken av Norge er et eventyr, og det er på høy tid å nyte den for hva den er verdt. En eventyrlig historie som skriver seg selv mens vi opplever den her og nå.
Karlas legat
Karla døde av eggstokkkreft 23 juni i år og ble bare 29 år. Hun etterlater seg datteren Juno på 2,5 år og ektemannen Thorleif Linhave Bamle som stiftet “Karlas Legat” mens de ventet på immunterapi-behandling og startet en kronerulling for å kunne betale for den.
Det skulle vise seg at kreften var kommet for langt og at behandlingen ikke ville ha noen effekt. Pengene som ble samlet inn måtte brukes til et annet formål. Legatets penger skal nå hjelpe kokker som kommer i vanskelige livsituasjoner og andre prosjekter for matens fremme.
Årlig skal det holdes middager hvor inntektene går til dette legatet blant annet. Karlas bok “Eventyrlig “ ble ferdigstilt av flere kokkevenner og arbeidskollegaer og er nå mulig å bestille på nett.
Alle fremtidige royalties som skulle tilfalle Karla Siverts, går uavkortet til Legatet. På den måten vil Karlas sjel leve videre gjennom boken.
Boken er laget av teamet Mats Widen, Øivind Hånes og Kenneth Hansen.
Boka koster kr 449,-. ISBN/EAN: 9788205479845, Gyldendal Norsk Forlag.