Matnytt Even Ramsvik vant prisen

Even Ramsvik vant prisen> «Beste norske kokebok 2017»

For tiende gang er prisen for “Beste norske kokebok” delt ut, og årets vinner ble Ylajali stjernekokk Even Ramsvik med boka “Ny norsk mat”Etter en jevn og spennende finalerunde, ble det i år “Ny norsk mat” som fikk den attraktive prisen under et arrangement i Norli Universitetsgaten, torsdag 30. november.

Juryens begrunnelse var følgende

Det sier mye om bokprosjektets grundighet når stjernekokken fra nå nedlagte restaurant Ylajali i Oslo bruker 432 sider på å presentere bare 33 retter. Even Ramsviks ambisjon er å vise frem de beste ingrediensene Norge har å by på, tilberedt og servert med Michelin-finesse. Dette er Ramsviks debutbok, som også utmerker seg med begripelige forklaringer og gode bilder som dessuten oser godt designhåndverk og sans for estetikk. Slik har du aldri før sett verken røkt kolje eller svele fra Sunnmøre på en tallerken.

I den avsluttende finalerunden konkurrerte “Ny norsk mat” med følgende utgivelser:

  • Lises gatekjøkken. Fristende gatemat fra hele verden – Lise Finckenhagen
  • Karlas Kjøkken. Hverdagsmat på menyen
  • Maten vi deler. Inviter på middag - Jan Ivar Nykvist
  • Truls à la Hellstrøm. Mesterkokk på 1-2–3. – Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen

 

Prisen for “Beste norske kokebok” er et samarbeid mellom Apéritif og Norli.

 

Ny norsk mat er en kokebok vi ikke har sett maken til: Aldri før har leseren kommet så tett på prosessen bak den beste maten. I sin aller første kokebok tar Even Ramsvik oss med inn på kjøkkenet for å lære bort hemmelighetene sine. Even går i dybden i hver enkelt rett, viser i detalj hvilke elementer de består av, hvordan vi lager dem og lar leseren følge hele prosessen, fra skissestadiet via tilberedningen til anretningen på tallerkenen. Resultatet er et unikt og lærerikt møte med matlaging i toppklassen – som å få et helt personlig matkurs med en moderne mester på kjøkkenet.

Som kokk er Even kjent for sin matglede, kreativitet og nysgjerrige utforsking av det norske kjøkkenet. I Ny norsk mat står norske matlagingstradisjoner igjen i sentrum: I boka viser Even Ramsvik oss hvordan klassiske norske råvarer som krabbe eller kolje, reinsdyr eller rype, rødbet eller purre kan nyskapes på tallerkenen, i et møte mellom eldgamle matkunnskaper og kompromissløs, moderne kokekunst. Underveis lærer leseren om matlagingstradisjoner og tilberedningsteknikker, om råvarebehandling og konservering,om matfilosofi og matglede.

Ny norsk mat er en kokebok som kommer til å bli stående som en klassiker i norsk matlitteratur.

9788232801565

Kr 499,-.

Forlaget press as