Matnytt KØ på Franklin`s BBQ

KØ på Franklin`s BBQ> Grillmat på Franklin`s Barbecue? Ta med telt.

Her har det vært kø siden oppstarten for et par år siden og den holder seg ennå. 150 mennesker står stadig i kø, og på en travel lørdag kan det være så mange som 400 folk som venter. Det kan ta opp til 3 ½ time for å komme inn, sier eier og grûnder Aron Franklin. Franklin traver rundt i shorts og joggesko – helt casual.

Han er en altmuligmann som lærte å grille i sin egen bakgård hvor han startet med å eksperimentere med smoker. Hans foreldre eide en liten BBQ-sjappe, så han har vel grilling i blodet. Likevel hadde han ikke forventet en slik suksess.

 

Selv startet han og kona Stacy med en liten food-truck parkert på en parkeringsplass hvor han solgte brisket med tilbehør. Det ble en snakkis og en poppis, og fra da av gikk det rett oppover. Maten deres ble kåret til beste BBQ i 2009 i Texas. Ekteparet flyttet ut av food-trucken og avanserte til passende lokaler.

 I løpet av kort tid ble Franklin kåret til den beste BBQ i America i 2010 og i Texas. Det sier ikke rent lite – central Texas er jo selveste brisketbelte.

Køen fortsetter og de har vært utsolgt på brisket hver eneste dag siden begynnelsen. Populariteten ser ikke ut til å minske, tvert i mot. Drar du dit bør du ta med «ventemat», lesestoff, stol eller sitteunderlag. Men den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves.

 

Denne Grill & BBQ - stilen fra sørstatene har infiltrert hvert hjørne av USA, men størst utbredt er den i «brisketbeltet».

 

Skaff deg den komplette og bestselgende kjøtt- og brisket kokeboka:

Franklin Barbecue

 A Meat-Smoking Manifesto

http://www.amazon.com/dp/1607747200/ref=rdr_ext_tmb

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev