Matnytt glutenfrie lussekatter til Luciadagen

glutenfrie lussekatter til Luciadagen>

Ingen Lucia-feiring uten deilige lussekatter! Med Jyttemjøl kan du lage luftige og gode lussekatter som hele familien kan spise, selv de som lever glutenfritt.

 

Lussekatter hører med til Luciadagen som er 13. desember, men kan også nytes hele julen. 

Vi håper de faller i smak!

 

 

3 dl kesam eller melkefritt alternativ

3 dl lunket vann

6 ss smeltet smør eller melkefritt alternativ

1 pose tørrgjær

1/2 ts salt

8 dl Jytte Fibra

1 1/2 dl sukker

1 g safran eller evt. 0,5 teskje gurkemeie

2 ts kardemomme

1 stk egg til pensling

1 dl rosiner til pynting

Fremgangsmåte:

 

Bland kesam og lunket vann i en bakebolle. Tilsett 1 dl av Jyttemjøl. Bruk en kjøkkenmaskin til å røre rundt i ca. 5 min.

 

Smelt smøret og tilsett gjær, smør, salt, resten av mjølet, sukker, safran og kardemomme. Kna deigen godt å la den heve i ca. 30 min.

 

Forvarm ovnen til 225°C. Ha olje på hendene og trill ut biter av deigen til tykke “pølser”. Form de og legg lussekattene på en stekeplate med bakepapir. La de heve på ett lunt sted i ca. 15 min.

 

Visp samme egget og pensle lussekattene med egg. Pynt med rosiner.

 

Stek lussekattene i ovnen i ca. 12 min til de har fått en fin gyllen farge.

 

Avkjøl på rist.

 

Jytte er en serie med naturlig glutenfritt mjøl som inneholder gode næringsstoffer, som er spesielt viktig for de med glutenallergi. Felles for serien er at mjølene er rike på fiber, jern, protein, mineraler og vitaminer. Jyttemjøl blir kvernet på den glutenfrie møllen på Vang gård på Toten.

 

Det er Camilla Rostad som er 3. generasjon som driver og eier familiebedriften Holmen Crisp AS.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev