Matnytt Haralds Vaffel ble årets ByLam 2016

Haralds Vaffel ble årets ByLam 2016> Selger normalt vafler fra soveromsvinduet

I sterk konkurranse fra mange av hovedstadens beste foodtrucks og serveringssteder, var det Haralds Vaffel som stakk av med prisen for årets ByLam

– den beste retten på ByLam 2016.MatPrat viet en hel matfestival til norsk lam, og inviterte hovedstadens befolkning til mat, musikk og underholdning på Youngstorget i går. En rekke av byens beste foodtrucks og serveringssteder serverte utradisjonelle lammeretter, og konkurrerte i kåringen årets ByLam 2016.

Den som stakk av med seieren serverer normalt vafler ut av soveromsvinduet på Haralds Hårdrådes plass i gamlebyen i Oslo. 

 - Dette var digg, jeg visste jo ikke at jeg skulle få en pris. Jeg hadde regnet med å vinne litt, hvis jeg vant konkurransen, men jeg visste ikke at det var en så fin pris. Det var helt nydelig, sa gårsdagens vinner, Jonathan Larsson i Haralds Vaffel til NRK Østlandssendingen. 

 Prisvinneren kan ikke bare smykke seg med tittelen årets ByLam 2016, han fikk også et stipend fra MatPrat på fem tusen kroner til å utvikle nye spennende retter med lam.

 

 

Folk strømmet til

I løpet av torsdagen var det flere tusen innom Youngstorget for å smake på uvanlige lammeretter og høre på norsk musikk.

– Vi ville bringe det beste vi har fra norske bygder inn til byen. Norsk lam er en råvare i verdensklasse og i møtet med den urbane storbyen ble det skapt nye smaker og spennende retter. Det var blant annet lammetaco, lammesushi, chivito med lam og lammecurry. Og ikke minst, kveldens vinner, vaffel med fenalår og blåmuggost, sier en fornøyd prosjektleder for ByLam 2016, Siv Iren Moe i MatPrat. 

 MatPrat hadde inngått samarbeid med by:Larm, og på scenen spilte artister som Daniel Kvammen, Valkyrien Allstars, Lucky Lips og Darling West.

 - Det var en utrolig fin stemning på Youngstorget og vi hadde masse folk på plass allerede til lunsj. Dette var en matfestival til ære for det norske lammet, og det var utrolig gøy å se at så mange tok turen til Youngstorget selv om det begynte å bli kaldt utover kvelden.

Jeg tror folk virkelig koste seg med god mat og flotte artister, fortsetter Moe.

 

Vinner- vaffel

De som kåret vinneren av årets ByLam 2016 var en jury bestående av juryleder og direktør i MatPrat Dag Henning Reksnes, Tjodunn Dyrnes fra matbloggen Smaken av Oslo, Anne Mette Johansen som er kommunikasjonssjef i NytNorge, sous-chef fra Plah Elene Beutler, og sauebonde Thomas Aale.

Valget falt til slutt på noe så uvanlig som en tradisjonell norsk vaffel med fenalår og blåmuggost.

- Det er jo bare ”ment to be”, man hører jo det. Det er superdigg. Litt salt, litt søtt. Det er helt perfekt – og med digg ost i midten.

Det er nydelig, sa gårsdagens vinner Jonathan Larsson til NRK.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev