Matnytt HURRA FOR KOKKENES DAG!!

HURRA FOR KOKKENES DAG!!> En suksess kan gjentas flere ganger…

Kokkenes Dag er  en utendørs matfestival i Strandalleén på Stabekk som har som mål å samle landets beste kokker til en stor fest hvor de kan dele kunnskap og bygge et sterkere samhold.

 

 

 

 

 

Festivalen ble arrangert for første gang i 2017 med initiativtaker og mesterkokk Tom Victor Gausdal som kurator.  Det ble en formidabel suksess  og det skulle vise seg at det ble den i år også. Det er allerede bestemt dato for neste års festival og datoen er satt til 29 mai 2019.

Vi gleder oss allerede!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokkenes Dag er åpen for alle  og her kan gjestene rusle rundt og nyte en smakebit av over 35 kule restauranter. Strand  Restaurant står for serveringen på stedet, slik at det skal være muligheter for å la bilen stå.

 

 

 

Kokkenes Dag følger fjorårets suksess med en enda sterkere line-up bestående av hele 40 restauranter, konserter med Snow Boyz og Shishko, Chefs Battle, Kokkenes Kokk og dj-set med Fredfades på etterfesten i ballsalen på Strand Restaurant.

 

 

 

 

Festivalen gikk av stabelen søndag 03. Juni fra kl 12.00-18.00 og bød på matboder så langt øyet kunne se med det aller beste kongeriket kan tilby av gastronomiske herligheter.Det er gratis inngang til området og her kan hele familien bli med på moroa da det også  er mange egne aktiviteter for barna. Et diger hoppeslott, matkurs for barn og levende andunger  og mye mer.

 

 

 

 

 

  

Strand Restaurant ligger idyllisk til ved Oslofjorden og  å her kan man ta seg en avkjølende dukkert fra bryggene. Det  benyttet mange seg av selvsagt for det var en utrolig varm dag. Så varmt og tørt skulle slutten av mai og begynnelsen av juni bli at man måtte søke dispensasjon fra brannvesenet for å bruke grill under arrangementet og strenge forhåndsregler måtte til selvsagt.

 

 

 

 

 

Det ble arrangert en ”Chefbattle ”og det var den unge og lovende Jens-Didrik Ask Kleven som gikk av med seieren. Så ble det ble delt ut pris for ”Beste Stand” og Brasserie France gikk av med seieren.

 

 

Helt til slutt og ikke minst ble det knyttet spenning til utdelingen av  statuetten og ærestittelen;  Kokkenes Kokk 2018. Spenningen var stor når fjorårets kokk; den legendariske Øyvind Hjelle fikk prisen og skulle annonsere årets vinner.

 

 

Det tok ikke lang tid før man kunne forstå  hvem den var. Selveste Tom Victor Gausdal! Et så vel fortjent valg med tanke på alt han har gjort for kokke-Norge og bransjen gjennom de siste 20 årene. Det er jo han som er drivkraften bak dette arrangementet også.  Vi gratulerer og takker for den fantastiske innsatsen.

 

 

Det var også gledelig at NKL  var representert ved festivalen.  Norges Kokkemesteres Landsforbund er ryggraden og arbeider på alle fronter for å fremme både yrket og bransjen generelt.

 

 

Årets festival  ble igjen en stor suksess og det sies at det var 5000 besøkende som var med på Kokkenes Dag 2018. Altså enda flere inn i fjor. Tydelig at den har gitt mersmak.

Da ønsker vi oss like strålende vær  og fantastisk mat i mai 2019.

Gleder oss!

 

Disse restaurantene var med:
• Kontrast
• Palace Grill
• Tango
• Brasserie Hansken
• Le Benjamin
• Bokbacka
• Toppheim
• Arakataka
• Røst Bistro
• Spontan
• Cru
• Sverre Sætre konditori
• Hitchhiker
• Klosteret
• Sentralen
• Brasserie France
• NKL
• Søtt & Salt
• Pink Elephant
• Kolonialen Bislett
• The Golden Chimp
• Restaurant À L’aise
• Credo
• Bølgen og Moi
• Plah
• BA 53
• Egget
• Kulinarisk Akademi
• Jacob & Gabriel
• Flying on Wheels
• Bula Bistro
• Nemesis
• Vaaghals
• Stock
• Gamle Raadhus
• Strand restaurant
• Hrímnir Ramen
• Happolati
• Dugurd Kantiner