Matnytt KREATIVE BERLIN!

KREATIVE BERLIN! > Kule matopplevelser i Tysklands hovedstad

Kulinarisk sett har Berlin langt mer å by på enn bare currywurst og co. I dag er den tyske hovedstaden kjent for kreative matopplevelser i utradisjonelle lokaler. Videre er Berlin et laboratorium for det eksperimentelle kjøkken som forbinder tysk tradisjon og internasjonale innflytelser. Gjennom åpenhet, gleden i å eksperimentere og lidenskap for kvalitet treffer kreative kokker fra hele verden på kulinariske frisjeler i denne byen.

 

Berlin-gastronomer setter nye trender og utvikler stadig flere kreative konsepter i utradisjonelle lokaler. Restauranten einsunternull med kjøkkensjef Andreas Rieger, eller Billy Wagners restaurant Nobelhart & Schmutzig, serverer mat under mottoet «brutalt lokalt» og er med på å bekrefte byens kulinariske selvsikkerhet. I restauranten Data Kitchen sender Heinz „Cookie“ Gindullis ferske matretter til gjesten gjennom en digitalisert automat. Coda Dessert Bar i Neukölln løfter desserten til det kulinariske høydepunktet, og kjøkkensjef René Frank viser at det er mulig å sjarmere ganen med kreativitet, viten og mot til å eksperimentere.

 

Med 20 Michelin-stjerne-restauranter er Berlin hovedstaden til «casual fine dining» hvor gjester kan nyte kulinariske opplevelser på høyt nivå i en avslappet atmosfære. Eksemplarisk for denne trenden er tostjernekokk Sebastian Frank sin restaurant Horváth.

Veganmat er mer enn bare et trendord i Berlin. Kreative kokker lager veganretter med stor suksess, og byen blir uoffisielt omtalt som Europas veganhovedstad. I 2015 kom restauranten Lucky Leek, som utelukkende tilbyr veganretter, i Michelinguiden.

Kjøttretter av høy kvalitet faller også i smak blant Berlins innbyggere. Grill Royal, The Grand eller Wilson’s er bare noen få av toppstedene for deilige kjøttretter. Til og med de typiske kjøttklassikerne som currywurst og döner har gjennomgått en forandring, og små pølse- og dönerkiosker har fått kultstatus.

 

 

 

Det varierte kulinariske tilbudet i Berlin er sterkt preget av de mange internasjonale kulturene som møter på hverandre i hovedstaden. På Benedict serverer israelske gastronomer frokost hele dagen. På Sticks’n’Sushi serverer dansker japansk mat med nordiske smaker, og det første japanske bakeriet Kame serverer hjemmelaget melonbrød, onigirazu og matcha-kjeks.

Mer informasjon finner du på    http://visitberlin.com/  eller #foodspots_berlin