Matnytt Kulinariske bremen

Kulinariske bremen> Her er noen av de viktigste opplevelsene..

Bremen er en 1 200 år gammel by med lang historie som hanseatisk handelsby i tiden mellom 1300- og 1700-tallet. Tette forhold mellom kjøpmenn fra Bergen og Bremen har gjort det til en viktig by for Norge. Den lange handelshistorien har i dag gjort Bremen til en by som kombinerer historie og moderne, vellagrede viner med nye øltyper og byr på et utvalg av delikate matvariasjoner, sjokolade og kaffe. 

Noen av de viktigste kulinariske opplevelsene i Bremen er:

 

Bremer «Ratskeller», rådhusets vinkjeller

600 års tradisjon, 650 sorter tysk vin, en stor hall med flotte vinfat og store søyler og spesialiteter fra Bremen.

Tysklands eldste vinkjeller «Ratskeller» befinner seg i rådhusets kjeller. Den besitter Tysklands største lager av tyske viner og serverer matspesialiteter fra Bremen. Den som ønsker, kan trekke seg tilbake til et av de mange séparées som her blir kalt «Priölken». «Bergen-Priölken» er utsmykket med panoramabilder fra Bergen og Hanse-Kogge, som er et kjent hanseatisk handelsskip fra 1380-tallet. Bildene gjenspeiler det tette forholdet mellom kjøpmenn fra Bergen og Bremen i den hanseatiske tiden mellom 1300- og 1700-tallet.

Det 600 år gamle rådhuset i Bremen er listet på UNESCOs verdensarvliste. Den historiske vinkjelleren lagrer noen av Tysklands eldste vinfat. Rose-kjelleren er kun lyst opp med stearinlys. Allerede i entréen røper duften av vin hvilke århundregamle skatter som skjuler seg i kjelleren. Navnet har kjelleren fått fra rosefatet i kjellerens hjerte, som står plassert under et takmaleri av en rose. I rosefatet lagres den kjente rosévinen, en Rüdesheimer fra året 1653.

 

 

Kaffebrenneri August Münchhausen

Her lærer gjestene om Bremens historie som kaffeby. Gjestene kan følge brenneprosessen og smake kaffe fra hele verden. Brenneriet Münchhausen er kjent for sin tradisjonelle kaffebrenning. Historien går tilbake til 1935 da August Münchhausen grunnla et postordrefirma for kaffe og te. Ikke lenge etter begynte han også å brenne kaffe selv. Frem til i dag kan folk i Stephanikvartalet, hvor brenneriet ligger, lukte de eksotiske duftene når brennemesteren er på jobb. Brenneriet tilbyr visninger  som tar en gjennom den fascinerende prosessen av å brenne kaffe og smake masse eksotiske kaffesorter.

 

 

Bremer Union Bryggeri

Bremens håndverksbryggeri kombinerer en historisk murbygning med moderne vørterpanner, spennende ølsorter, eget tapperi og en «Biergarten».

Bremer Union Bryggeri ble originalt grunnlagt av bønder i Bremen i 1907 og stengt 60 år senere. Men i 2015, 50 år etter stenging fortsatte bryggehistorien med nye eiere. De nye eierne ønsker å skape klare motsetninger og en moderne twist på bryggeriet: en historisk mursteinbygning vis-à-vis moderne vørterpanner fra rustfritt stål. De har blitt til et moderne mikrobryggeri og brygger med stor lidenskap for håndverksbrygget øl.

Håndverksbrygget øl står for øl produsert på den artisanale produksjonsmetode, en åpenhet og mot for nye og overaskende smaksopplevelser i tillegg til å pleie tradisjonelle produksjonsmetoder. Ølene blir bevisst ikke filtrert og er derfor naturlig uklart. De blir ikke termisk behandlet. På visninger, ølseminarer og bryggedager kan gjestene oppleve hvor og når håndverksøl fra Bremen blir produsert og fylt på flasker.