Matnytt Lerstangkylling

Lerstangkylling> Verdens beste kokk inviterte til å smake Norges beste kylling!

Ørjan Johannessen er en prisbelønt kokk med gullmedalje fra Bocuse d`Or i Lyon i 2015. Han er fra Bekkjarvik i Austevoll kommune, og er til daglig å finne på familiens kjøkken hos Bekkjarvik Gjestgiveri.

I Bocuse d`Or tok Ørjan gull med råvaren Perlehøne, denne kvelden kunne man smake hvordan Ørjan lagde «gull» av Lerstangkylling.

Sammen med kjøkkenet på Vaaghals inviterte Ørjan til en «smak av hele dyret». På restaurant Vaaghals kommer maten på bordet, slik kokkene selv kan tenke seg å servere den til gode venner. Maten serveres som søndagsmiddagen, på fat, og det spises og deles rundt bordet.

Ørjan, Jørn, Eirik og Christer presenterte sine retter og delte sine betraktninger rundt Norges nye kyllingråvare. Med de beste kokkene og råvarene i hus ble det en hyggelig og matnyttig kveld.

 

Resten av kokketeamet foruten Ørjan

Jørn Lie har en lang og solid og variert kokkekarriere. Han har både konkurrert og vært dommer i internasjonale kokkekonkurranser. Han er restauratør på Det Gamle Raadhus og Vaaghals.

Christer Rødseth er en av landets fremste kokketalenter. Han er kjøkkensjef på Vaaghals, og har en rik erfaring fra konkurranser i inn og utland.

Eirik Lillebø var i mange år kjøkkensjef på Hotel Continental, men driver nå Det Gamle Raadhus og Vaaghals, sammen med blant andre Jørn Lie.

I tillegg vil Aadne Søyland (Gårdsand-bonde), og Espen S. Lie (Leder av MENY-Lauget) presentere Lerstangkyllingen.

 

 Bonden og kyllingen

Lerstangkyllingen er av en rase fra det anerkjente franske avlsfirmaet SASSO. Denne rasen er godkjent for kvalitetsmerket «Label rouge» i Frankrike. Per definisjon er dette den eneste saktevoksende kyllingen i Norge. Den er av en helt ny rase i Norge, og er den første nye kyllingrasen på det norske markedet på over 20 år.

All kyllingen klekkes på Lerstang gård, før den vokser opp på 11 utvalgte gårder i Vestfold. Der får kyllingen styre sin egen døgnrytme, den har god plass og tilgang på fôr og vann når den skulle ønske det. Det er også høyballer, vagler og kråsstein i kyllinghusene, og siden dette er en kylling som får leve ut sine naturlige instinkter, er det ikke uvanlig at den tar seg en kort flytur i ny og ne.

Lerstangkylling ble raskt tatt godt imot og har nå tatt betydelige andeler av kyllingkategorien i supermarkedskjeden MENY. I tillegg er den hovedråvare i innsendingsoppgaven til konkurransen Årets kokk 2017. Vinneren av Årets kokk blir Norges neste Bocuse d’Or-kandidat.

Det er produsenten Gårdsand som i samarbeid med MENY-Lauget har brakt denne kyllingen til Norge, som et svar på norske kokker, matbloggere og matelskende forbrukeres ønsker om å ha nettopp en slik type kylling å lage sine favorittretter med.

Den finnes i seks varianter; hel kylling, kyllingbryst naturell, kyllinglår naturell, marinert kyllingbryst, marinert kyllinglår og marinert vingemiks.

Lerstang MENY – Vaaghals

16 januar 2017

Ørjan Johannessen, JørnLie, Eirik Lillebø og Christer Rødseth

 

Snacks
Lettrøkt og grillet kyllingbryst med pepperrot og sennep
Egge One Musserende

 

Ravioli i kyllingbuljong
Syltet løk, tørket tomat og fennikel
Eiker blond

 

Byggrynrisotto
Confitert kyllinglår og jordskokk
Balholm Haandverksider med Humle

 

Kyllingballotine
Beter, Erter og kyllingsjy
Nøgne Ø Sparkling Sake

 

Sjokolade og Solbær
Vannbakkels, yoghurt ogkaramell
Eiker Melkestout

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev