Matnytt Maaemo flytter

Maaemo flytter > Norges eneste 3-stjerners restaurant flytter til nye lokaler i Bjørvika i Oslo.

– For å lykkes må vi aldri stoppe å utvikle oss. Nå er vi der hvor vi er nødt til å utfordre oss selv igjen og ta et nytt steg videre. Derfor må vi flytte, sier Esben Holmboe Bang, medeier og kjøkkensjef på Maaemo.

Maaemo har, som første restaurant i Norge med tre stjerner i Michelin-guiden, fått mye oppmerksomhet langt utover landegrensene. Det er lang venteliste på bord hver dag. Over halvparten av de besøkende flyr inn utelukkende for å spise på restauranten. Å endre på noe som fungerer bra, er alltid forbundet med en viss risiko.

– Å flytte Maaemo er veldig skummelt! Vi er på et nivå der perfeksjon er det eneste som gjelder. Hver dag. Nå føler vi neste skritt er å nyskape opplevelsen, og da er flytting en naturlig beslutning. Vi må våge å balansere på kanten og ta risiko. For meg er kreativitet å tørre å fornye seg, selv om det betyr store endringer, sier Esben Holmboe Bang.

 

Neste stopp: Bjørvika

Mellom Barcode og fjorden bygges det nå for fullt, og en helt ny bydel er i ferd med å bli oppført. Det er her, ved kanten av Oslofjorden, at nye Maaemo skal ligge.

– Vi føler at vi skaper noe helt fantastisk, og det med en strålende beliggenhet. Vi jobber tett med utbygger for å forme et nytt, men gjenkjennelig sted hjertet til Maaemo kan banke, sier Esben Holmboe Bang.

 

Utbyggeren er Oslo S Utvikling (OSU), og administrerende direktør Rolf Thorsen gleder seg stort over at Maaemo skal flytte inn.

– Vi ønsker Maaemo velkommen til Bjørvika! Vi kunne ikke drømt om en mer passende aktør å få inn i dette området, som vi jobber for at skal bli Norges mest attraktive å bo, besøke og jobbe i, sier Rolf Thorsen.

 

Etter planen skal Maaemo åpne i nye lokaler i februar 2020. Selv om Holmboe Bang gleder seg til å flytte, er det mye som skal gjøres før den tid.

– Hele teamet jobber beinhardt hver dag for at gjestene våre skal få en unik opplevelse, og vi har ikke tenkt til å hvile frem til flyttingen. Tvert i mot! Men vi må nok finne på noe ekstra når det begynner å nærme seg teppefall i Schweigaardsgate, sier Esben Holmboe Bang.

 

 

 

 

 

 Om Maaemo

 Åpnet i Schweigaardsgate i Oslo i deember 2012

 Drives av kjøkkensjef Esben Holmboe Bang

 Menyen er basert på norske råvarer

 Restauranten fikk to Michelin-stjerner i 2012

 I 2016 ble Maaemo den første restauranten i Norge med tre stjerner.

 Maaemo er rangert som verdens 35. beste restaurant.